El PDeCAT-Esplugues expulsa definitivament Albert Comellas

El grup municipal l’ha demanat que retorni l’acta de regidor per poder designar un nou representat a l’Ajuntament

El PDeCAT-Esplugues ha comunicat que el qui fins ara era cap de llista del Partit Demòcrata al municipi, Albert Comellas, ha estat expulsat definitivament del partit després d’un procés que ha durat nou mesos.

El Consell Nacional del PDeCAT va aprovar sense cap vot en contra, el passat dissabte 13 de gener, l’expulsió de l’Albert Comellas. La decisió desestima les al·legacions que Comellas havia presentat contra la resolució de la Comissió per a la Qualitat Democràtica, la Transparència, el Compliment Ètic i de Garanties (l’òrgan intern del partit encarregat d’arbitrar en conflictes interns), la qual n’havia dictaminat recentment l’expulsió.

Amb aquesta votació, el Consell Nacional posa punt i final a un procés que va començar amb la petició de retorn de l’acta de regidor per part de l’Assemblea Local del PDeCAT d’Esplugues l’abril del 2017. Com a conseqüència d’aquesta decisió s’ha sol·licitat a la secretaria de l’Ajuntament que procedeixi a l’expulsió de Comellas també del grup municipal del PDeCAT al consistori espluguí; i de la mateixa manera, s’ha demanat de nou a Comellas que retorni l’acta de regidor per tal que es pugui designar un nou representat del PDeCAT a l’Ajuntament, tal com ell mateix es va comprometre públicament a fer en el moment que la decisió fos ferma.

El president de l’executiva local, Pere Clota, assenyala que “s’ha posat fi a una situació que ens perjudicava en l’àmbit local i que arrossegàvem des de feia mesos”. Clota vol posar èmfasi en el fet que en aquest conflicte “es van esgotar totes les vies pactades i de mediació possibles” les quals Comellas va rebutjar sempre, i afegeix que “calia acomplir el mandat sobirà de l’Assemblea Local, el qual havia estat ben clar: Comellas ja no tenia la confiança ni la legitimitat per representar els associats del PDeCAT d’Esplugues.”

Ja és el segon cop que el grup municipal demòcrata li demana l’acta de regidor i, de moment, segons Clota “no hem tingut resposta. De fet ha participat en el Ple municipal com regidor no adscrit” i afegeix que “per a nosaltres és una total incoherència el que està fent quan s’havia compromès a deixar de ser regidor si el partit li demanava.”

xRMxtQHn 400x400

Albert Comellas era cap de llista des del 2015 i va ser l’artífex, junt amb Santi Siquier del pacte amb el PSC que els va portar a governar la ciutat entre 2015 i 2017. El setembre del 2017 el Partit Demòcrata va trencar el pacte de govern com a conseqüència de les profundes desavinences en relació al referèndum de l’1 d’octubre.

Redacció / Fotos: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix