ERC acusa al PSC i Entesa de trencar el pacte per “represàlies personals”

Imprimeix

Els republicans sesrovirencs consideren que la decisió presa pels seus exsocis de govern va motivada també per les “circumstàncies polítiques del moment”

Davant de la decisió del PSC i Entesa de trencar el pacte estable de govern amb ERC, a l’Ajuntament de Sant Esteve Sesrovires, el grup municipal republicà ha fet un comunicat oferint la seva versió dels fets que van succeir ahir dilluns i que va desembocar en el trencament del tripartit que governava fins ara l’Ajuntament.

En la nota, ERC-Sant Esteve Sesrovires manifesta el compromís absolut que manté amb la tasca de Govern i amb la ciutadania, “i la certesa que aquest trencament és un desencadenant inevitable tant de represàlies personals com de les circumstàncies polítiques del moment.”

3798

Segons els republicans, el fet que l’any 2015 ERC evités que el PSC tingués l’alcaldia és, sens dubte, una càrrega que “ha acompanyat ERC durant l’actual legislatura. ERC va prendre el ferm compromís de fer viable el pacte, en benefici del municipi i d’una política d’esquerres, social i de les persones, no sense patir les conseqüències recurrents del ressentiment del Carbonell.”

CANVI ALCALDIA1 07 10 2017

A més, ERC destaca en el comunicat el “canvi d’actitud del Sr. Enric Carbonell i la resta d’equip de govern, arran de la preparació i celebració del Referèndum de l’1 d’octubre, especialment per les situacions viscudes de brutalitat policial al nostre municipi, l’aposta a favor del 155 per part dels partits unionistes, i l’increment electoral d’ERC a les eleccions del 21D, ha provocat un canvi en la seva actitud”. Aquests fets, segons els republicans, van desencadenar el distanciament entre les forces polítiques de govern local, impedint el compliment normal del pacte. “Des de l’octubre de l’any passat ens hem trobat amb la inexistència de diàleg per prendre decisions; amb mesures dictades per l’alcalde de forma unilateral i amb la clara intenció de trencar la dinàmica de gestió responsable; amb pressió als treballadors per no passar informació al grup d’Esquerra Republicana”, s’afirma.

Falta de gestió diària i Can Margarit

Per a ERC, el seu tarannà escrupolós i responsable del grup municipal d’ERC, demostrat durant la legislatura, “ha incomodat les decisions del Sr. Enric Carbonell, acostumat a fer i desfer sense retre comptes –tal com ja havia passat en anteriors legislatures del PSC–, o acostumat a no interessar-se per la gestió del dia a dia –tal com ha demostrat mentre ERC ha estat al capdavant de l’Alcaldia. Això ha provocat que, inevitablement, ERC hagi qüestionat actuacions de pes del Govern, com el destí dels diners de la venda de patrimoni. El cas de Can Margarit és l’enèsim exemple d’aquesta mala praxi, que ERC no podem permetre.”

Des d’ERC es considera que sempre han estat responsables, conscients i prudents amb la despesa pública, “sempre hem posat el bé del poble per sobre de la resta de coses, i amb aquest esperit hem treballat fins a l’últim dia. Aquesta expulsió del govern municipal, sembla més doncs, una situació premeditada i vinculada a represàlies personals i de no voler fiscalització política davant dels socis de Govern.”

Polítiques ruïnoses i fiscalització

Finalment, el grup municipal republicà agraeix a la ciutadania el suport que ha rebut “i ens refermem en la ferma voluntat de fer un Sant Esteve millor, lluny de les velles polítiques ruïnoses i d’aparador que han enfonsat l’economia de l’ajuntament i que en temem que ara tornen. Des d’ERC-Sant Esteve, seguirem fiscalitzant la feina del govern municipal des de l’oposició, garantint que els recursos de tota la ciutadania es gastin d’una forma prudent i sempre en bé del municipi. Seguirem treballant per revertir la situació a les properes eleccions municipals del 2019.“

 

Redacció / Fotos: ERC-Sant Esteve