PSC i Entesa trenquen el tripartit a Sant Esteve Sesrovires

Imprimeix

Segons els dos grups municipals, les causes han estat “la falta de lleialtat institucional, l’apropiació de l’obra govern, les iniciatives sense consens i les decisions unilaterals que han buscat el bloqueig de projectes d’ERC”

Dos dels grups polítics que formaven el tripartit de govern a Sant Esteve Sesrovires, PSC i Entesa, han decidit trencar el seu compromís amb ERC, deixant sense efecte la delegació de les seves funcions i les tinences d’alcaldia que ostentaven.

Segons un comunicat conjunt dels dos grups municipals, les causes d’aquest trencament són molt diverses, però en destaquen la continuada falta de lleialtat institucional, l’apropiació de l’obra govern amb total ignorància de la imprescindible contribució dels seus companys i companyes de govern, les iniciatives sense consens i les decisions unilaterals que han buscat el bloqueig de projectes que considerem prioritaris.

acord nou govern2

El desencadenant de la decisió, segons el comunicat, ha estat l’abstenció de la representant d’ERC, en la sessió de Comissió Informativa del dia 15 de febrer, a l’aprovació del plec de condicions per a la subhasta d’una parcel·la de Can Margarit, en la qual s’anava treballant des de molt temps enrera i que suposa per al poble l’obtenció de recursos que es poden destinar simultàniament tant a la reducció del deute com al finançament d’obres a la via urbana i millores dels nostres equipaments. Una posició que Entesa i PSC considera una clara “manifestació de bloqueig. L’argument donat per la representant d’ERC a la Comissió va ser que no havia pogut mirar la documentació, quan és obvi que coneix perfectament l’expedient, ja que té la delegació de les àrees d’Urbanisme i d’Hisenda i, per tant, no pot manifestar desconeixement en un tema de la seva competència”. Segons, el PSC i Entesa, la seva abstenció, en un punt que requeria majoria absoluta, “suposa un retard totalment innecessari i gratuït, que retardarà millores urbanes que considerem inajornables, si no s’arriba a acords amb altres grups municipals. ERC sembla preocupar-se només de la reducció del deute, sense tenir en compte les necessitats de la població.”

PSC i Entesa han considerat aquest objectiu com a propi, però no únic, ja que cal actuar sobre la infraestructura urbana per conservar-la i millorar-la, de manera que part dels recursos que s’obtinguin “volem dedicar-los a aquesta finalitat. Els recursos aportats per aquesta venda són de 3.700.000 euros, amb els quals es poden assolir els dos objectius: reducció de deute i millores en les infraestructures.”

Davant la constatació que aquest bloqueig pot repetir-se en el futur de manera arbitrària per part de la representant d’ERC, el PSC i Entesa consideren que no té cap sentit “mantenir un pacte que impedeix als signants treballar pel que considerem la nostra responsabilitat, i que no és altra que el benestar dels veïns i veïnes i l’aportació de solucions als seus problemes.”

Dues fases

El pacte ha tingut dues fases: la primera, que acaba amb el canvi d’alcaldia el 7 d’octubre, en la qual ERC va treballar “amb total col·laboració per la nostra part i en la qual es va considerar la seva alcaldia amb el major respecte possible”. I una segona fase, en la qual la primera tinent d’alcalde delegada, “ha actuat com si el canvi d’alcaldia no s´hagués produït, sense respecte de les funcions i competències dels seus companys i companyes de govern i del propi alcalde. Fins ara, aquesta actitud no ha tingut conseqüències, però el fet del passat dijous ens demostra que el vot d’ERC serà exercit en funció únicament dels seus interessos i no dels interessos de Sant Esteve.”

25755

D’altra banda, el PSC i Entesa lamenta “la decisió presa que ha estat difícil i meditada. La nostra experiència de pacte és dilatada i ha donat fruits, però s’ha basat sempre en l’estabilitat de la gestió de govern, en la confiança entre parts i en el consens.”

Per últim, el comunicat explica que “no volem acabar aquest comunicat sense posar en relleu la tasca dels regidors d’ERC en les àrees de la seva competència. En aquesta decisió no s’ha de buscar cap influència del context polític del país sinó que respon exclusivament a l’actitud de bloqueig permanent a l’acció de govern manifestada per la portaveu del grup d’ERC i en cap cas a la conducta d’ERC com a grup polític.”

Noves vies

Amb aquesta decisió de PSC i Entesa caldrà ara buscar noves vies per formar un govern estable, ja que passem a disposar de sis vots dels tretze que té el ple. “La nostra voluntat és intentar consolidar un nou acord que ens permeti treballar fins al final del mandat, garantint que les necessitats de la població tindran resposta del seu govern.”

 

Redacció / Fotos: Arxiu