El socialista Josep Maria Martín renuncia a l’acta de regidor a Collbató

Imprimeix

“Ningú m’ha de dir que he de sentir. No em sento còmode ni identificat amb el PSC quan tenim presos i el meu partit els justifica”, va dir durant el Ple extraordinari d’ahir

El Ple extraordinari de Collbató que es va celebrar ahir va tenir un protagonista, el socialista Josep Maria Martín, ja que va presentar la seva renúncia com a regidor per discrepar amb la posició del seu partit respecte al procés d’independència de Catalunya. “Ningú m’ha de dir què he de sentir. No és incompatible ser socialista i ser independentista. No em sento còmode ni identificat amb el PSC quan tenim presos i el meu partit els justifica”, va dir durant la seva intervenció. El públic assistent va aplaudir el seu discurs i els representants dels diferents grups polítics van prendre la paraula per fer palesa la valentia i coherència de la seva decisió.

Moció de confiança

D’altra banda, l’alcalde Miquel Solà va convocar una qüestió de confiança vinculada a l’aprovació del pressupost que tindrà lloc el proper dilluns 5 de febrer, ja que el pressupost per al 2018 no va ser aprovat pel vot en contra del grup municipal socialista i del regidor no adscrit, Jordi Serra.

collbato ple

Solà va destacar que al pressupost s’havien incorporat les propostes formulades pel grup socialista, com el soterrament de la línia d’alta tensió a l’avinguda del Centenari i el seu asfaltament, i la venda de terreny públic per a la creació de nous habitatges socials.

Mentrestant, la regidora socialista, Ana Úbeda, va incidir, a la seva intervenció, en què el pressupost contemplava la venda del sol patrimonial per fer front a les obres de soterrament de l’alta tensió a l’Avinguda del Centenari, fet que va considerar “una trampa”, segons fonts municipals. Úbeda i la resta de regidors del seu partit així com el regidor no adscrit van transmetre la consideració de què no havien disposat de prou temps per analitzar en detall el pressupost, per la qual cosa van demanar que s’ajornés la seva votació unes setmanes. En resposta, l’alcalde va dir que havien disposat de la informació sobre les inversions previstes des de mitjans de desembre i que la petició de més temps responia a una “estratègia dilatòria.”

Redacció / Fotos: Aj. Collbató