L’Ajuntament de Cervelló multa quatre veïns per penjar llaços grocs

Els republicans demanen que es retirin les sancions i la destitució del regidor que les va signar les sancions o la dimissió de l’alcalde

El grup municipal d’ERC a Cervelló ha denunciat a través d’un comunicat en el seu portal web que l’Ajuntament, governat pel PSC, ha multat amb 400 euros a quatre veïns del municipi -segons fonts de l’Ajuntament- per penjar llaços grocs a la via pública durant una mobilització per a reclamar la llibertat dels presos polítics el passat 8 de novembre. A més, des del consistori s’assegura que hi ha una cinquena persona multada per altres fets semblants però en un dia diferent.

multa 3.cerv

El portaveu dels republicans, Josep Ramon Mut, explica que, el dia dels fets, la policia local va identificar diversos participants en l’acte que van convocar entitats del municipi i que les notificacions de les sancions van començar a arribar als seus domicilis el passat dijous 11 de gener Mut afegeix que des de l’equip de govern se’ls va assegurar inicialment que el regidor que havia signat les actes, el tercer tinent d’alcalde Juan Santiago, ho havia fet sense llegir-ne el contingut, un extrem que ara neguen, i que estarien disposats a reduir a la meitat la quantia de les multes però no a retirar-les.

Davant aquesta situació, ERC reclama que el consistori retiri totes les sancions i la destitució immediata de Juan Santiago “per negligència en l’actuació de les seves funcions al signar de forma arbitrària sancions als seus veïns sense ni tan sols haver-les llegit, segons va asser¡gurar la primera tinent d’alcalde, Cristina Martínez”’. En cas que no fos destituït, afegeixen, demanaran la dimissió de l’alcalde del municipi, José Ignacio Aparicio, “com a màxim responsable del govern municipal”. Els republicans també reclamen “disculpes immediates a tots aquells que han rebut la notificació i una rectificació de l’escrit fet per la primera tinent d’alcalde al darrer número de la revista municipal, on negava l’evidència que els ciutadans independentistes de Cervelló pateixen una persecució constant per part del govern municipal.”

Resposta de l’Ajuntament

D’altra banda, l’equip de govern, amb el seu alcalde José Ignacio Aparicio al capdavant, ha emés un comunicat en resposta a les acusasions d’ERC.

“En relació a l’aparició en diferents mitjans de comunicació i a través de les xarxes socials d’informació relativa a les sancions imposades per la Policia local de Cervelló a diversos veïns del municipi, l’Ajuntament de Cervelló informa que:

-Les sancions imposades durant el matí del dia 8 de novembre de 2017 a 4 veïns del municipi es van tramitar en aplicació de les Ordenances de Policia i Bon Govern per penjar elements a la via pública sense autorització municipal, fet que constitueix una infracció administrativa greu.

-Les 4 persones sancionades van ser advertides pels agents de la necessitat de tenir aquest permís per poder col·locar qualsevol cosa a la via pública i van fer cas omís al requeriment de la seva retirada. L’únic criteri que van seguir els agents és el d’aplicar la normativa davant uns fets que, com autoritat, van considerar que infringien les ordenances municipals.

 -L’actuació del regidor delegat de Governació en la tramitació de l’expedient sancionador ha estat correcta en tot moment i és absolutament fals que signés els decrets sense llegir-los, tal com ha acusat ERC. El regidor es va atenir al que marca la normativa en aquests casos, informant els interessats del procediment correcte per presentar al·legacions o els recursos que considerin oportuns. Ni el regidor ni l’alcalde tenen potestat per retirar les sancions ni rebaixar els imports de les multes, ja que podrien incórrer en un delicte de prevaricació.

-En cap cas, aquests fets responen a cap persecució política contra col·lectius o persones del municipi.”

Redacció / Fotos: ERC

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
172

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix