Iceta proposa “una reconciliació sincera i genuïna davant la revenja de Cs”

Imprimeix

Els socialistes tanquen la campanya electoral a l’Auditori de Cornellà de Llobregat davant unes 700 persones

El candidat del PSC el 21-D, Miquel Iceta, va posar punt final a la campanya electoral del 21-D alertant els votants no independentistes del "to de revenja" de Cs i defensant que són els únics que aposten per la "reconciliació" real. "Quan hi ha revenja no hi ha reconciliació, quan hi ha manca de respecte no hi ha reconciliació, quan es busca la derrota dels altres no hi ha reconciliació", va declarar. El socialista va insistir que cal un "canvi de rumb" a Catalunya però es va mostrar convençut que "la dreta no farà el canvi". El socialista va posar en valor el projecte "sòlid" i "rigorós" que va presentar i va fer una última crida als votants d'esquerres no independentistes i a tota la gent progressista. Ho va dir en un míting a l'Auditori de Cornellà de Llobregat davant unes 700 persones on va acabar ballant 'All together now' juntament amb l'alcalde de la ciutat, Antoni Balmón.

psc tancament 2

Els rivals

El candidat va dir que ha fet una campanya en positiu perquè el seu objectiu en política no és barallar-se amb ningú i ha constatat que les eleccions han posat "tothom al seu lloc". En primer lloc, al govern de JxSí i la CUP, de qui va destacar el seu "fracàs absolut" en donar com a resultat una societat dividida, empobrida econòmicament i amb una imatge malmesa arreu. "Algú se n'ha de fer càrrec i la millor manera és que es dediquin a repensar el seu projecte i que deixin que altres amb millors objectius i encerts governem el país", va manifestar. També els va acusar de culpar els altres dels seus errors: "Quina sort ser independentista, no ets responsable mai de res, tot el que surt malament la culpa és d'un altre", va declarar, al mateix temps que va lamentar que "mai en tan poc temps s'havia fet tant de mal als catalans".

psc tancament 3

Sobre PP i Cs, Iceta va defensar que el projecte socialista s'allunya d'ambdós. Dels primers va destacar que el PSC és "alternativa" als populars i que no tenen res a veure amb els que estan "en l'origen de l’embolic". va insistir però especialment amb les diferències amb Cs, amb qui va dir que al principi hi podia haver algun punt de connexió quan els d'Inés Arrimadas defensaven la socialdemocràcia però va recordar que la van abandonar per "abraçar el liberalisme dels poderosos". va afegir que també utilitzen el mot reconciliació però que qui ho fa de manera "més sincera i genuïna" són els socialistes i va recordar que la formació taronja va donar suport a la investidura de Mariano Rajoy i el PSC no.

Sobre els comuns, va tornar a criticat que trenquessin "unilateralment" l'acord de govern a Barcelona i intentessin fer-los a ells "culpables", posant així fi a un govern d'esquerres allunyat de la dinàmica d'enfrontament de blocs.

El presidenciable pel PSC va finalitzar el seu míting assegurant que s'ho havia "passat pipa" en la campanya i tornant a demanar el vot per a tots els catalanistes no independentistes, tota la gent d'esquerres que no només no vol la independència sinó que "no vol riure les gràcies a l'independentisme", i a tots els socialistes i progressistes. "Faig un darrer crit per sumar tots els vots per fer possible el canvi de rumb però no de qualsevol manera, la dreta no farà el canvi, les posicions que van en contra de l'autogovern i el finançament de Catalunya no faran el canvi, el canvi només el podem fer els que no som independentistes, defensem un projecte alternatiu on hi ha una àmplia majoria de catalans que guanyen", va etzibar.

psc tancament 4

Altres intervencions

Iceta va comptar entre d'altres amb la presència de l'expresident de la Generalitat, José Montilla, i una nodrida representació d'alcaldes socialistes, encapçalats pel de la ciutat, Antonio Balmón, així com pel expresident del Parlament europeu, Josep Borrell.

psc tancament 5

 Borrell va dir que l'objectiu del PSC és "evitar que l'odi enverini" Catalunya i va reclamar el vot per als socialistes per superar la "realitat virtual" en què ha viscut el país els darrers anys. El socialista va reclamar "respectar la realitat" i va lamentar que a Catalunya els independentistes expliquen "problemes inventats" amb l'objectiu d'"augmentar els greuges entre uns i altres". D'altra banda, va dir que el 21-D els catalans seran un "tribunal popular" que haurà de "jutjar" el govern de JxSí.

psc tancament 6

psc tancament 7

D’altra banda, Eva Granados va donar les gràcies als militants i simpatitzants per la “feina i la il·lusió” així com a Iceta “per una campanya en positiu”. També va dir que el PSC ”té la millor proposta, el millor candidat. El proper 21-D obrirem l’etapa d’en Miguel Iceta president”. D’altra banda, Antonio Balmón, en la seva intervenció, va explicar que “el nostre vot serveix per acabar amb les muralles i parlar dels problemes reals de la gent.”

Redacció / Fotos: PSC