ERC tanca la campanya electoral a Sant Vicenç dels Horts

Imprimeix

La candidata número 2 d’ERC, Marta Rovira, promet “una república que no posarà ningú a la presó per les seves idees”

Esquerra Republicana de Catalunya va tancar ahir a Sant Vicenç dels Horts i davant unes 2.500 persones la campanya per a les eleccions del 21-D. La candidata d’ERC i número dos de la llista per Barcelona, Marta Rovira, va carregar contra els que considera culpables que el seu presidenciable, Oriol Junqueras, estigui a la presó. “Aplaudiu l’Oriol, perquè ell no és aquí perquè l’esquera ha vist que té un contrincant, perquè la burgesia que s’ha cregut que tenia la propietat de la gestió d’aquest país ha vist que té un contrincant, perquè les elits i oligopolis també se n’han adonat que és l’esperança per al país més lliure, més just i més digne que volem”, va etzibar al míting final. I és que Rovira va retreure així a “la burgesia”, el govern espanyol i “l’esquerra tradicional” que “sempre hagin dit a Junqueras i a ERC que tenien massa aspiracions. Però Junqueras dona una lliçó al capdavant de Sant Vicenç dels Horts i de la Generalitat”.

erc 2 tancament

La candidata va dedicar gran part del seu discurs de tancament a tenir emotives paraules de record per a Junqueras, a qui va visitar a la presó d’Estremera. A més, va voler portar als republicans un missatge de part del cap de llista, posant especialment la vista en el Baix Llobregat. “Diu que hem d’agrair a la gent del Baix Llobregat el que ha fet per aquest país. I hem d’aprendre del que ha fet aquesta gent, que durant molts anys han posat els pilars fonamentals del país, han aconseguit llibertat i drets, han aconseguit feina i prosperitat, han cosit el país”, va dir, tot afegint que per a ERC, el Baix Llobregat és “l’exemple de com s’ha de construir la República”.

erc 3 tancament

En aquest sentit, Rovira va voler contraposar aquesta bona predisposició dels republicans amb la “diversitat” amb el rebuig que atribueix a l’Estat i el govern espanyols. “Volem construir des de la pluralitat, els colors, les parles, els orígens, les creences, les idees. Aquesta és la base del país, plural, ric, perquè la diversitat és riquesa, fortalesa. I és així com volem construir el país”, va explicar, tot comprometent-se a “construir la República sense posar ningú a la presó per les seves idees, perquè nosaltres estimem la diversitat”. “Què és això d’uniformar, posar gent a la presó, bandejar la diversitat?”, va dir retraient la seva actitud a l’Estat.

Per últim, Rovira va demanar concentrar el vot progressista i independentista en ERC el 21-D perquè “guanyin les forces republicanes i per evitar que Cs guanyi aquestes eleccions en vots”. “Guanyarem. I ho farem per la Neus, el Lluc i la Joana”, va acabar dient en referència a la dona i els fills de Junqueras. “Ni la presó ni la por frenaran les ànsies de llibertat.”

 erc tancament 4

Forcadell

A l’acte també va tenir un protagonisme especial la presidenta del Parlament i número quatre de la candidatura, Carme Forcadell, que citant a Lluís Companys va dir que “Catalunya i llibertat són la mateixa cosa”. “Ni la presó, ni l’exili, ni la por, ni els processos judicials frenaran les ànsies de llibertat d’aquest poble”, va sentenciar, tot demanat el vot per a ERC de “la bona gent del país perquè el dia 21 no es guanya o perd unes eleccions, sinó un país.”

erc tacament 5

Els consellers cessats

Al míting també van intervenir breument els consellers cessats per l’Estat que van a les llistes d’ERC. Raül Romeva ha donat les gràcies a Marta Rovira “haver posat la cara, les mans, les llàgrimes, la suor i l’amor del qual sempre parla Junqueras” en aquesta campanya. “Al teu servei”, va concloure.

erc tancament 6

Dolors Bassa va fer un discurs més emotiu encara i, dirigint-se a Junqueras, li va prometre seguir treballant per la república. “Oriol, seguir i seguirem. Tu ja m’entens, que diuen les pancartes”, va etzibar.

erc tacament 7

D’altra banda, Carles Mundó va demanar anar a votar el dia 21 de desembre “pensant en els 2,3 milions de ciutadans pacífics de l’1-O, en les càrregues brutals, en l’abús del 155 i tot els que s’ha portat per endavant, en els que utilitzen la mentida per dir que els mestres adoctrinen, i contra els pocavergonyes que presumeixen d’haver posat els adversaris polítics a la presó”.

erc tancament 8

Des de Brussel·les, en connexió virtual, Meritxell Serret, va cridar a “omplir les urnes i donar un missatge molt clar al món”. “El món ens mira, ja no som un afer intern d’Espanya. Ens estan mirant i el dia 21 donarem el missatge de la victòria”, va manifestar. Al seu costat, Antoni Comín va vaticinar una “victòria” el dia de les eleccions perquè els catalans faran cas a Junqueras. “Quan l’Oriol diu que persistiu, ho diu perquè sap que som forts per persistir. Ho farem i guanyarem. I guanyant farem un país millor”, va dir.

erc tancament 9

A l’inici de l’acte també van intervenir dos dels diputats d’ERC al Congrés. Gabriel Rufián va aprofitar per carregar contra els socialistes que parlen de malalties i desinfeccions”. “No som una malaltia, som els fills i néts d’aquells als que veu trair. I us anem a guanyar i us anem a governar”, va etzibar. Tardà, per la seva part, va posar d’exemple el Baix Llobregat pel que ha suposat en la conquesta de drets des de l’esquerra des de fa dècades, i ho ha utilitzat per avisar a Cs que des de la comarca “es construirà la república catalana” perquè es votarà a ERC i no a Inés Arrimadas. “Estem orgullosos del Baix Llobregat perquè som gent nascuda aquí i vinguda d’arreu. Ens sentim germans, compatriotes i membres de les classes populars. I a partir d’ara tindrem nou orgull, perquè el president de la República serà baixllobregatí i de Sant Vicenç dels Horts”, va afegir en referència a Junqueras.

Redacció / Fotos: ERC