Iceta: "No m’importa pagar un preu per pensar escenaris de reconciliació”

El candidat del PSC ha participat en un acte a Sant Joan Despí on també ha dit que li “agrairia que hi haguessin més partits a treballar en aquesta direcció”

El candidat del PSC el 21-D, Miquel Iceta, ha assegurat en un acte sobre medi ambient a Sant Joan Despí que no li importa "pagar un preu" per atrevir-se a pensar escenaris de reconciliació. Ho ha dit en al·lusió a la seva proposta d'indult als polítics sobiranistes si són condemnats. El candidat socialista ha reivindicat que aquesta proposta va en la línia de pensar no només en el dia de les eleccions sinó en l'endemà i en la necessitat de resoldre el conflicte polític i social generat. Per això, agrairia "que hi haguessin més partits disposats a treballar en aquesta direcció". Ha afegit que quan fa propostes no les fa "per guanyar o perdre vots" sinó perquè defensa que cal buscar "mecanismes per tancar ferides."

Indult

Iceta ha reafirmat la seva aposta d'indultar els polítics sobiranistes si finalment són condemnats que ja havia anunciat en diverses entrevistes a mitjans de comunicació. Davant les crítiques i la polèmica sorgida, Iceta ha insistit que s'han de buscar mecanismes que vagin en la línia de la reconciliació i ha dit que en aquest sentit parla dels indults. Ha assegurat que no s'imagina el futur de la política catalana "amb dos blocs enfrontats que no es parlen" i per això ha esperat "no ser l'únic català que pensi en el 22 de desembre". Segons ell, tothom està fent "càlculs" electorals i poques propostes per superar la fractura social i política.

miquel iceta sjd 2

Després que el candidat del PPC, Xavier García Albiol, hagi dit que si els partits constitucionalistes superen en vots els independentistes el primer que farà serà trucar Iceta i la candidata de Cs, Inés Arribadas, per seure i negociar, el socialista li ha dit amb ironia que el truqui per felicitar-lo per la "victòria". Més enllà d'això, ha afirmat que caldrà "parlar amb tothom" però ha apuntat que això no vol dir "que tothom hagi de formar part del govern o de la majoria que haurà d'investir un president". Ha afegit que buscar solucions "implica deixar de banda les posicions més extremes" i per això ha insistit que no convé ni la independència ni l'immobilisme. "Entre aquestes dues posicions haurem de vestir un pont en que càpiga molta gent i permeti avançar", ha resumit.

Per últim, ha insistit que no veu possible un tripartit d'esquerres i ha destacat que no només ho diu ell sinó que ERC també ha respost a Catalunya en Comú–Podem en aquesta direcció. Iceta ha assegurat que aquest plantejament "no és lògic ni sensat" per a la propera legislatura.

poveda sjd iceta

Canvi Climàtic

A l’acte també han participat Antoni Poveda, primer secretari del PSC al Baix Llobregat, on ha manifestat que “no hem escoltat mai al President Puigdemont parlar del canvi climàtic i de la sostenibilitat" i ha afegit que "el programa de Miquel Iceta i dels socialistes aborda aquesta qüestió”. D’altra banda, Jordi Terrades, secretari del PSC de territori, infraestructures, medi ambient i energia així com exdiputat al Parlament de Catalunya ha dit en la seva intervenció que “cal reduir la pobresa energètica i també la dependència energètica.”

Redacció / Fotos: PSC baix Llobregat

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Radiografia de la dona treballadora al Baix Llobregat

Augmenta de manera generalitzada la taxa d’ocupació i disminueix la distància entre la taxa d’ocupats i ocupades
234

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix