Catalunya En Comú–Podem del Baix es reuneix amb PIMEC i el sindicat UGT

Imprimeix

Ha presentat les seves propostes de cara a les properes eleccions al Parlament de Catalunya

De la mà d’Agustí Miró, delegat territorial de PIMEC al Baix Llobregat, els candidats de Catalunya en Comú-Podem, Lucas Ferro (núm. 8) i Jordi Gil (núm. 47), acompanyats de la regidora d’Activitat Econòmica i Ocupació de l’Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat, Maria Cinta Daudé han conegut la feina que l’entitat realitza per la millora del teixit productiu del nostre país i la nostra comarca.

El delegat territorial ha entregat als representants de la candidatura un document de propostes que la PIMEC vol posar a l’agenda del nou Parlament que sorgeixi del 21-D. Entre elles destaca la preocupació en relació al dèficit de les infraestructures de mobilitat de la comarca, una situació que s’arrossega des de fa dècades i que encara és una lluita compartida per diversos agents econòmics, socials i locals del nostre territori. “Les infraestructures de transport públic i de mercaderies són clau per la competitivitat del teixit productiu”, ha comentat Miró.

També ha ressaltat la importància de la formació professional per la millora de l’ocupabilitat dels joves i la millora de la competitivitat de les empreses. Amb Jordi Gil, actual Conseller Comarcal d’Educació, han coincidit en la importància de l’FP Dual, i com aquesta “ha de ser un dels motors de la comarca”. Lucas Ferro ha destacat “la necessitat de fer polítiques actives d’ocupació que permetin una correcta inserció laboral”, a l’hora que ha coincidit amb PIMEC amb “la urgència que la millora de l’economia es tradueixi amb un augment dels salaris i el poder adquisitiu de la gent treballadora.”

PIMEC

Internacionalització, ajuts i renovables

La internacionalització i els ajuts a dur-la a terme és també un dels àmbits en els quals PIMEC més ha apostat. Les empreses del Baix Llobregat tenen un gran potencial exportador i cal que se les acompanyi en aquest procés. Ha reclamat no només ajuts per a empreses que encara no arriben al 15% de la facturació exterior, sinó un acompanyament per consolidar aquelles empreses que han fet un salt superior, entre el 20 i el 40%.

Els reptes energètics són també una preocupació per la patronal de la petita i mitjana empresa. Cal potenciar les renovables, deixar enrere els vetos a la seva producció i apostar per l’eficiència i la producció energètica propera als espais de consum. Els polígons han de ser protagonistes de la transició energètica. En aquest sentit la candidatura ha transmès a Miró l’aposta pel desbloqueig de les renovables i la denúncia de les polítiques del PP que resten competitivitat energètica al nostre país.

Durant la reunió s’ha coincidit també amb què no es pot ajornar més el desenvolupament del Nou Pacte per la Indústria, aprovat pel Parlament de Catalunya però que ara com ara ha quedat aturat. En relació a la paràlisi institucional i la tensió social dels darrers mesos, han coincidit que cal treballar a partir del 22 de desembre per trobar amplis espais de consens que suposin la possibilitat d’establir projectes a mig termini en marcs estables.

Sindicat

A la seu d’UGT, Candela López (12) ha estat acompanyada per Joan Carles Gallego, Lola Castro i Jordi Gil i s’han pogut entrevistar amb el secretari comarcal del Baix Llobregat de la UGT, Carlos de Pablo, i part del seu equip directiu.

Han coincidit en la necessitat que Catalunya pugui implementar el més aviat possible polítiques d’esquerres al servei de la gent. “Cal reivindicar el catalanisme popular, indestriablement lligat a les reivindicacions socials. Un catalanisme que ha d’apostar per la concòrdia i l’enteniment, sense abandonar cap reivindicació. Els sindicats han estat exemple d’aquesta actitud”, ha comentat Candela López. D’altra banda, Gallego ha evidenciat que “a les societats igualitàries és on trobem els sindicats més forts, i al revés, on trobem grans desigualtats els sindicats són febles i poc representatius. Organitzacions sindicals i polítiques han de ser espais autònoms, però ni la política ho pot tot, ni ho pot tota sola. Calen espais d’acció conjunta i coordinada.”

UGT

Candela López ha fet èmfasi també en la situació dels col·lectius joves de la nostra comarca i d’arreu de Catalunya. La precarització i la volatilitat de les noves ocupacions pels i les joves suposen una dificultat afegida per a què coneguin els seus drets i els defensin, amb l’ajuda dels sindicats. També ha afegit que moltes de les polítiques adreçades a la inserció ocupacional juvenil no suposen canvis estructurals “i tenen un efecte reproductor de les desigualtats ja preexistents.”

De Pablo ha situat temes importants a resoldre en els propers anys per part del futur govern de la Generalitat: el pacte per la reindustrialització, les millores de mobilitat a la comarca, i ha lliurat a la candidatura de Catalunya en Comú–Podem un document de propostes així com un manifest on reivindiquen la derogació de 14 lleis per la reconstrucció de la qualitat democràtica.

Finalment han coincidit en la necessitat d’avançar en la millora del model de sindicats, ampliant-ne la base representativa i dotant-los de noves funcionalitats que ajudin a poder representar i defensar millor les treballadores i treballadors. Aquesta millora ha d’anar acompanyada de reformes en l’estatut dels treballadors i treballadores.

Redacció / Fotos: Catalunya en Comú-Podem