Domènech: “Arrimadas vol comprar els comuns perquè té Iceta de franc”

Imprimeix

El cap de llista dels comuns va rebutjar un govern del PDeCAT i JxCAT en un acte de campanya que va fer al barri de Sant Ildefons de Cornellà de Llobregat

El candidat de Catalunya en Comú-Podem a la presidència de la Generalitat, Xavier Domènech, va assegurar que la cap de llista de Cs, Inés Arrimadas, pretén “comprar” l’abstenció dels comuns de cara a la investidura a canvi d’un pacte per impulsar polítiques socials. “Però a Miquel Iceta no li ofereix absolutament res perquè ens vol comprar a nosaltres, sap que Miquel Iceta el té de franc; absolutament de franc”, va etzibar Domènech en un acte aquest dimarts al vespre a Cornellà de Llobregat.

 “Trist camí pel PSC ser considerat com quelcom gratuït per la crossa del PP”, va insistir el cap de llista dels comuns sobre Cs, una formació a qui va acusar de tenir la “raríssima virtut” de definir-se com a regeneradors però dona suport “els que tenen més casos de corrupció”. Per tot plegat, Domènech va erigir CatECP com l’“única garantia efectiva de canvi”. També per blindar que “no governi mai més la dreta” a Catalunya, una dreta que encara que “es disfressi amb noms diferents” és “la Convergència del 3% de tota la vida. M’és igual el nom que tinguin, sempre acaben donant suport al PP, ni un sol vot de suport al PP”, va assegurar Domènech en citar el PDeCAT, JxSí i JxCAT.

“Ens ofereix pactar d’acord amb polítiques socials, a nosaltres; sembla que no li ofereix res a Miquel Iceta; és curiós”, va insistir en un acte amb unes 150 persones, segons els organitzadors. En to irònic, el dirigent dels comuns va parlar de la “gran virtut” de la formació taronja per pactar “sempre a cada lloc la pitjor obra”. A Madrid, amb Cristina Cifuentes; al conjunt de l’Estat amb el PP tot i defensar “la lluita contra la corrupció,” i a Andalusia amb el “PSOE dels EROs”, va llistar Domènech.

comu podem cornella 2

Segons el candidat dels comuns, Arrimadas va assegurar la setmana passada que si Catalunya en Comú té la clau per decantar la balança entre un Govern independentista o un constitucionalista, i oferirà a Xavier Domènech que s’abstingui per “poder prioritzar polítiques socials i no el procés”. Domènech ho va descartar perquè es nega a pactar amb qui “ataca” l’escola catalana perquè “no l’han trepitjat mai. Nosaltres amb qui abarateix l’acomiadament? Nosaltres amb el partit de l’Ibex 35?”, va preguntar Domènech en veu alta. No volen avançar de costat amb “la gran crossa del PP” i que rep el “suport” de José María Aznar, expresident del govern espanyol dels populars, va assegurar el cap de llista dels comuns.

Domènech va intervenir en un acte a l’aire lliure al barri de Sant Ildefons de Cornellà de Llobregat. va compartir míting amb l’exlíder del sindicat CCOO, Joan Carles Gallego, i l’exportaveu del sindicat educatiu USTEC, Rosa Cañadell, que l’acompanyen a les últimes posicions de la llista per Barcelona dels comuns,

Gallego va assegurar que el govern de Carles Puigdemont va seguir les passes d’Artur Mas, que va pactar les retallades amb el PP. L’exidirigent sindical va afegir en aquest sentit que el Govern que va presidir Mas va tirar endavant la llei òmnibus i va “invalidar 89 llei que van servir de molt a aquest país”. També Cañadell va intervenir, i ho va fer en un discurs centrat en la defensa de l’escola catalana i en contra de les acusacions d’adoctrinament. De fet, s’ha posicionat també en contra de “l’adoctrinament neoliberal”. Cañadell vol una escola que “ensenyi a pensar, a no trepitjar el del costat” ni a assumir que fer-se ric és el millor que poden fer al “món” els alumnes.

Redacció / Fotos: Catalunya en Comú-Podem