Es trenca el pacte de govern entre el PDeCAT i el PSC a Molins de Rei

Imprimeix

L’actual alcalde, Joan Ramon Casals, assegura que tractaran d'arribar a acords amb altres forces per assolir una majoria al capdavant de l'executiu local

L'alcalde de Molins de Rei i exdiputat al Parlament, Joan Ramon Casals (PDeCAT), ha anunciat que trencarà el pacte de govern amb el PSC. La decisió arriba després que el PSOE hagi donat suport a l'aplicació de l'article 155 de la Constitució espanyola a Catalunya. Ho ha explicat el batlle en una entrevista a l'emissora local Ràdio Molins. Casals ha assegurat que la formació explorarà acords amb altres forces per aconseguir una majoria al capdavant del govern. Actualment els Demòcrates tenen sis dels 21 regidors del consistori, que també està integrat pel PSC (5 regidors), CUP (4), ERC (3), Molins Camina (1), Iniciativa (1) i un regidor no adscrit. L'alcalde farà efectiu aquest trencament demà dimarts a través de la signatura d'un decret i compareixerà davant els mitjans en roda de premsa.

xavi ramon

Joan Ramon Casals ha explicat que la decisió s'ha pres en el marc de l'executiva local del PDeCAT i en consultes que s'han fet amb militants. En aquest sentit ha indicat que el factor determinant va ser el posicionament del PSOE respecte l'aplicació de l'article 155. L'acord de govern entre el PDeCAT i el PSC a Molins de Rei es va establir el 2011 i es va reeditar després de les eleccions municipals de l'any 2015.

Sorpresa a les files socialistes

El PSC es mostra sorprès Per la seva banda, fonts del PSC del Baix Llobregat han mostrat la seva "sorpresa" a l’ACN i han lamentat que Casals "hagi traslladat la crisi de Catalunya a un govern municipal que destacava per la seva bona gestió, pel seu enteniment i per la seva gran activitat". Per al portaveu socialista a Molins de Rei, Xavi Paz, "la incoherència de l'alcalde obre una etapa d'inestabilitat a la ciutat que acabarà afectant els i les ciutadanes", una situació que ha lamentat profundament. El Primer Secretari del PSC del Baix Llobregat, Antoni Poveda, ha considerat que "es tracta d'una decisió que sorprèn, sobretot quan la direcció del PDeCAT actualment anima a l'enteniment i a la col·laboració pel futur de Catalunya."

Redacció / Fotos: Arxiu