Antoni Rafanell deixa el govern municipal de Gavà

Imprimeix

El regidor del PDeCAT diu que no vol “formar part d’un govern que dóna l’esquena a l’anhel de llibertat”, mentre que l’alcaldessa qualifica “d’error traslladar la crisi institucional i política del nostre país al món local”

El regidor del PDeCAT i integrat al grup municipal de CiU, Antoni Rafanell, ha anunciat que abandona el govern de coalició amb el PSC. Rafanell argumenta que “el PSC no es va manifestar en contra de la violència policial exercida el dia 1 d’octubre i que l’alcaldessa Raquel Sánchez i la resta de representats del seu partit a Gavà no van cedir locals per a la celebració del referèndum”. Antoni Rafanell, que fins ara regidor delgat de Civisme i regidor dels barris del Centre i Barceloneta assegura que no vol “formar part d’un govern que dóna l’esquena a l’anhel de llibertat de bona part dels catalans i, a més, no és capaç de condemnar amb contundència uns fets gravíssims propis d’un estat opressor,  on es van vulnerar el respecte als Drets Humans més elementals”. També ha criticat el posicionament dels socialistes respecte “als greus fets succeïts els dies previs a la votació i als posteriors, amb l’empresonament de Jordi Sánchez i Jordi Cuixart i a la intenció per part de l’Estat d’aplicar l’article 155.”

Antoni Rafanell continuarà com a regidor electe a l’oposició dins el grup municipal de Convergència i Unió i, per tant, seguirà formant part de les comissions informatives i del Ple. Isidre Casas, president del PDeCAT a Gavà, ha explicat que “a partir d’ara, i fins a final de mandat, conviurem dues forces polítiques dins el grup municipal, però actuarem de manera autònoma, i sense cap vinculació. És per això, que, en endavant, volem deixar molt clar que qualsevol declaració que pugui fer, com a membre del govern, el senyor Ramon Castellano, la farà en nom propi o del seu partit, mai en nom del Partit Demòcrata Europeu Català.”

Amb aquesta baixa, el govern municipal compta amb 9 vots dels 11 necessaris per garantir la majoria absoluta al Ple municipal.

Resposta de l’alcaldessa

L’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, ha valorat la decisió del regidor integrant del grup municipal de CiU Antoni Rafanell, de renunciar a seguir formant part del govern municipal. Sánchez ha afirmat que respecta les justificacions i motivacions d’aquesta decisió, però ha remarcat que no les comparteix. L'alcaldessa ha assenyalat: “Crec que és un error traslladar la crisi institucional i política del nostre país al món local i en concret al govern de la nostra ciutat”. L’alcaldessa ha afegit que “les raons argumentades per Rafanell no tenen res a veure amb el pacte de govern signat entre el PSC i CiU per aquest mandat. Un pacte que fins ara havia donat resultats més que positius. Per això, lamento que no posi per davant els compromisos assolits amb la nostra ciutat”.

RAQUEL SANCHEZ 261017

A més Sánchez, ha fet notar que el pacte de govern continua amb el portaveu del grup municipal de CiU. En aquest sentit, ha posat èmfasi en què demana i exigeix al regidor Ramon Castellano que segueixi a l’alçada de les necessitats de la ciutadania i complint amb les seves obligacions com a regidor i membre de l'equip de govern. Així mateix, l'alcaldessa ha demanat a Antoni Rafanell que no oblidi que cal continuar treballant per l’interès de Gavà i de la ciutadania: “Espero comptar amb el seu suport en totes aquelles qüestions que vam acordar i de les quals ell també és corresponsable; li demano que tingui responsabilitat.”

 

Redacció / Fotos: Aj. Gavà