Polèmica a l’Ajuntament de Castelldefels amb un regidor de CIU

Imprimeix
Una treballadora denuncia el responsable d’Hisenda per menyspreu i l’oposició demana el seu cessament a l’alcalde

Turbulències a l’Ajuntament de Castelldefels, governat des de les passades eleccions municipals per PP, CIU i els independents d’AVVIC. La primera polèmica del nou govern municipal ha arribat després d’una denúncia que la tresorera municipal ha presentat contra el seu nou cap, el regidor d’Hisenda, Albert Sàenz (CIU), a qui acusa d’haver-la escridassat i amenaçat.

Fins aquest moment, ni el jutge ha admés a tràmit la denúncia de la treballadora ni tampoc l’Ajuntament ha pres cap mesura sobre el responsable d’Hisenda.

Dos dels grups municipals a l’oposició, PSC i ICV-EUIA, han demanat la dimissió o el cessament de Sàenz, perquè consideren que aquest ha caigut en una “clara i flagrant conculació dels drets dels treballadors”, segons han expressat els seus respectius portaveus a través de dos comunicats.

L’excalcalde de la ciutat i actual portaveu del PSC, Joan Sau, ha demanat a l’alcalde, Manuel Reyes (PP), que “actui com a tal i no miri cap a una altra banda”, ja que, en la seva opinió, si no ho fa, “actuarà en connivència en el cas d’assetjament laboral a la tresorera”.

Mesa de seguretat laboral

Després de la denúncia de la funcionària i les posteriors queixes dels grups municipals, Reyes ha convocat la mesa de seguretat laboral, un escenari a on analitzaran la denúncia.

“En funció de les conclussions d’aquest tema, l’alcalde prendar una decisió al respecte”, han explicat fonts municipals.

Els fets van succeir el passat 18 de novembre al despatx del regidor Sàenz. Segons el relat de la treballadora, al qual ha tingut accés aquest mitjà de comunicació, el regidor d’Hisenda la va escridassar amb frases i expressions de menyspreu cap a ella i el personal d’aquesta àrea municipal, crits que va acompanyar de cops al mobiliari.

La tensió va arribar a tal punt que es va haver de presentar la Policia Local, alertats pel personal de l’àrea.

Redacció | Foto:  Baiximágenes (Arxiu)