Turull presideix la cloenda del 40è aniversari del retorn de Tarradellas

L’acte celebrat a Cervelló va comptar, a més del conseller, amb diputats i familiars de l’expresident de la Generalitat

Cervelló va cloure ahir els actes del 40è aniversari del retorn de l’exili del president Josep Tarradellas al municipi amb un acte institucional a l’Església de Santa Maria amb la presència del conseller de Presidència, Jordi Turull, en representació de la Generalitat de Catalunya, i de Josep Ramon Mut, diputat delegat d'Urbanisme i Habitatge de la Diputació de Barcelona, a més de la comissària de l’Any Tarradellas, Montserrat Catalán, i de l’alcalde del municipi, José Ignacio Aparicio. Hi va ser present el fill del President, Josep Tarradellas, que actualment viu a Suïssa, diversos familiars, l’exconseller i exdiputat Josep Maria Bricall, i diputats al Parlament com Carlos Carrizosa.

DM2U0c2XkAAtd4d

A més dels parlaments de les autoritats, l’acte va comptar amb l’actuació del Cor de Cambra Catalana i va servir per inaugurar la nova il·luminació exterior de l'església romànica de Santa Maria de Cervelló. El punt final el va posar el brindis amb vi francès i català.

DM2XOkXX4AAd8rF

Durant la seva intervenció, Jordi Turull va manifestar que per molts intents que faci l'Estat, mai podrà prohibir la nostra voluntat de ser i de governar-nos" i va afegir que “el retor de Tarradellas, l’any 1977, va ser perquè va haver-hi política, mediació, bilateralitat i es va restablir la Generalitat. Ara, en nom de la Constitució Espanyola del 1978, ni política, ni mediació ni bilateralitat. S’empresona líders de manifestacions I s’aniquilen institucions.”

DM2FHKoW0AEl8hq

D’altra banda, Josep Ramon Mut, va explicar que “tinc un record per a dos presos polítics que avui dormiran a la presó. Els peus són a Cervelló, però el cor a Soto del Real. Vull destacar la valentia de Tarradellas. Ho va sacrificar tot per mantenir el llegat del país. Això és ser un patriota.”

L’acte va tancar la setmana que Cervelló va retre homenatge al seu fill més il·lustre amb un seguit d’actes que es van iniciar amb la inauguració de l’exposició "Tarradellas la legitimitat d’una doble presidència (1977-1980)" i el bateig d’una de les sales del Centre Cívic l’Ateneu amb el nom del President. Presentacions de llibres, taules rodones, cinefòrum i una ruta escenificada dels passos de Tarradellas per Cervelló van formar part dels actes programats des del passat 16 d’octubre.

Redacció / Fotos: Generalitat

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
159

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix