Enric Carbonell, nou alcalde de Sant Esteve Sesrovires

Imprimeix

El socialista substitueix la republicana Maria del Carmes Rallo

Enric Carbonell és des d’ahir el nou alcalde de Sant Esteve Sesrovires en substitució de Maria del Carme Rallo. El relleu és fruit de l’Acord per a la governabilitat que van subscriure les formacions d’ERC, PSC i Entesa per Sant Esteve, el 5 de febrer de 2016.

canvi alcaldia2 07 10 2017

Maria del Carme Rallo s’ha acomiadat amb un discurs emotiu, definint els 28 mesos  a l’alcaldia com “un privilegi, una lliçó i una responsabilitat que els meus companys i jo hem exercit amb fermesa i convicció”. Ha destacat el treball fet per millorar la situació econòmica “amb dedicació, fermesa i coherència, hem aconseguit revertir una situació que semblava impossible de canviar. Ara, amb les finances de l’Ajuntament endreçades”. Una situació amb moltes limitacions tal com ha assegurat Rallo, “no hem arribat a tot arreu, han estat dos anys intensos en un marc de restriccions poc agraït, però també ha estat una feina molt necessària que hem conduït des de la convicció i la responsabilitat dels nostres principis. No hem acabat la feina, quedem moltes coses a fer, algunes ja iniciades i en procés de resolució, d’altres que esperen el seu torn”. La fins ara alcaldessa ha acabat el seu parlament fent esment dels lamentables fets viscuts diumenge (1-O) al municipi arran de la intervenció policial a Escola La Roureda. Ha rebutjat i condemnat de nou els fets i ha destacat la unitat del poble sesrovirenc.  

ple sant esteve

En un segon ple, Enric Carbonell ha estat investit alcalde amb el suport dels seus socis de govern. Carbonell torna a ocupar el càrrec que va ostentar entre 2006 i 2015. En el seu parlament ha tingut paraules d’agraïment a la seva antecessora, a qui s’ha referit en termes de complicitat: “Has fet una bona feina i amb el teu grup de govern, el nostre grup de govern, seguirem avançant en tot allò que tenim previst. Tenim molta feina i determinació i complicitat per dur-la a terme”.  Carbonell agafa el relleu en un moment difícil per la situación que travessa el país i sobre aquesta qüestió ha centrat part del discurs. Ha denunciat els fets de l’1 d’octubre a Sant Esteve i ha assegurat que “el PSC de Sant Esteve està amb la gent, com sempre ha estat.”

Pel nou alcalde, “el nostre pacte local entre Esquerra, PSC i Entesa, pot ser utilitzat com a exemple que podem conviure i treballar pel bé de tots. Aquesta diversitat nostra és la que també garanteix que tothom sigui escoltat".  Ha afegit que “venen dies que caldrà rebre amb paraules pacífiques i fets responsables. El govern de Sant Esteve es posa incondicionalment al costat del seu poble, i l’acompanyarà en la superació de les angoixes i les pors. És un fet que després d’una crisi en sortim reforçats, i tant de bo en sapiguem sortir units”.

vips alcaldia sant esteve

L’acte de canvi d’alcaldia ha comptat amb la presència de diversos diputats i càrrecs municipals i responsables polítics d’ambdues formacions. Els han acompanyat, entre d’altres, Anna Simó (ERC) i Eva Grandos (PSC).A partir d’ara, Maria del Carme Rallo assumirà la primera tinença d’alcaldia i Jordi Borrell (Entesa) es mantindrà com a segon tinent d’alcalde. Està previst que els canvis previstos en el cartipàs quedin definits en els propers dies.

Redacció / Fotos: Aj. Sant Esteve Sesrovires