Sant Esteve i Sant Andreu de la Barca, punts de màxima tensió l’1-O

La Policia Nacional i la Guàrdia Civil van intervenir amb molta contundència on van haver ferits

Diverses localitats del Baix Llobregat van patir, durant la celebració del referèndum per la independència de l’1 d’octubre, l’actuació policial de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional.

A Sant esteve Sesrovires, la policia espanyola va carregar contra un nombrós grup de persones a l’escola pública La Roureda. La multitud es trobava asseguda a les portes del col·legi, que és seu electoral, per blindar l’accés i que la policia s’endugués urnes. Un escamot de més de cinquanta agents antiavalots -amb cascs, escuts i porres- s’ha acostat a pas ràpid al col·legi. En veure’ls la gent va començar a cridar consignes com “fora”, “volem votar” i “som gent de pau”. Acte seguit, la policia va començar a carregar contra els congregats, fent ús de les porres. Hi va haver uns moments de molta tensió i confrontació entre agents del cos policial espanyol i alguns dels presents, majoritàriament joves. Hi va haver un detingut.

santesteve 2

santesteve 1.1

santesteve 1

D’altra banda, a Sant Andreu de la Barca també es van viure moments tensos. Segons informa Ràdio Sant Andreu més d’un centenar de guàrdies civils van accedir a l’IES El Palau i van confiscar paperetes i urnes. Més tard es van dirigir al CAP de l’Avinguda Constitució on també es va desallotjar. Una persona va ser detinguda que, posteriorment, va ser alliberada.

Captura de pantalla 2017 10 02 a las 08.31.19

Captura de pantalla 2017 10 02 a las 08.30.41

Captura de pantalla 2017 10 02 a las 08.31.32

A Sant Vicenç dels Horts, les primeres persones que van acudir a fer cua al Centre Cívic El Turó on tenia previst votar el vicepresident del Govern, Oriol Junqueras, es van trobar el pany del local bloquejat amb silicona. A partir de les cinc del matí es van presentar algunes persones per custodiar-lo per poder obrir els accessos i fer la votació del referèndum. El local del Turó es va substituir pel col·legi Sant Jordi. El col·legi Sant Josep tampoc es va poder obrir perquè les portes estaven bloquejades amb silicona.

santvicenc

La Premsa del Baix també va poder constatar que a Cornellà de Llobregat hi va haver incidents. Segons El Prural, un grup de persones atireferèndum van agredir un jove que volia votar i que va fer intervenir els Mossos d’Esquadra.

cornella


Redacció / Fotos: Jordi Millán-Aj. Sant Esteve Sesrovire-Xavier Aldekoa

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
165

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix