Rufián: “Franco no va morir el novembre del 75, morirà l’1 d’octubre”

El diputat al Congrés es va dirigir al ministre Zoido dient “traieu les vostres mans brutes de la nostra policia” 

El passeig Maragall de Gavà va ser l’escenari de l’acte central de la campanya del Sí al referèndum d'ERC amb l’assistència de centenars de persones. L’acte va comptar amb la presència de la diputada al Parlament, Teresa Vallverdú,  el fundador del col·lectiu Súmate, Eduardo Reyes i el diputat d’ERC al Congrés, Gabriel Rufián.

 Gabriel Rufián va donar suport als càrrecs del Govern que van ser alliberats després de dos dies detinguts: “Moltes gràcies a tots els detinguts. Sou l’orgull i la dignitat de Catalunya”. Rufián es va dirigir al ministre de l’Interior, Juan Ignacio Zoido a qui va demanar traieu les vostres mans brutes de la nostra policia.”

Rufián va demanar als assistents “digueu als vostres companys, coneguts i amics que estan tot el dia aixecant el puny en contra d’aquest procés que, o bé els sobra puny, o els falta ideologia, perquè per a nosaltres un puny aixecat mai serà una excusa sinó que sempre serà una ordre”. I els va dir que no permeteu que us diguin res, que us diguin que és impossible perquè és una falta de respecte als vostres pares i als vostres avis que van venir per forjar un futur millor”. Per a Rufián “el que trenca un país no és una urna, sinó acordar polítiques per empobrir la gent”.  El diputat va manifestar que “nosaltres som l’única amenaça al règim del 78. La veritable moció de censura sou vosaltres. Nosaltres li diem al món que Franco no va morir un 20 de novembre de 1975, sinó l’1 d’octubre de 2017 davant una urna a Catalunya.”

DKfUTFUX0AI4zg3

Durant l’acte un petit grup de persones van increpar als ponents però l’incident no va afectar el desenvolupament de l’acte.


Redacció / Fotos: Els Brugues-CUP Gavà

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
134

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix