Puigdemont: "anirem fins al final, no us deixeu enganyar"

El president de la Generalitat va participar en un acte a favor del Sí a Sant Joan Despí

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, va assegurar ahir que tot i que “alguns arriscaran molt” per posar les urnes l’1-O “no escatimaran esforços” per arribar fins al final i aconseguir que els catalans decideixin el seu futur a les urnes. Segons explica l’ACN, en un acte a favor del ‘sí’ al referèndum que es va celebrar a la Plaça Catalunya de Sant Joan Despí, Puigdemont va reclamar a la ciutadania que “no es deixi enganyar” i que no cregui que els garants de la democràcia seran els que, com Mariano Rajoy, “se l’han carregat aquests anys”. “No us deixeu entabanar per aquells que no mouran mai un dit perquè podeu votar, per aquells que no creuen que tingueu la capacitat de decidir el vostre futur”, va afegir. El cap de l’executiu català va recordar que votar “és un exercici de dignitat democràtica” i que a Catalunya hi ha partits que neguen aquest dret i que com a ciutadans cal “mirar als ulls” dels seus dirigents per demanar-los si finalment els deixaran votar.

puchi 2

L’acte també va comptar amb la presència del president de l’ANC, Jordi Sànchez, i de l’exdiputat d’ERC, Xavier Vendrell. En un escenari ple de gom a gom, els intervinents van fer una crida a la participació al referèndum recordant que “és un dret democràtic” que ningú els pot negar. El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, també va dir que és “una cursa d’obstacles” ja “estan entrenats” i que no els agafaran per sorpresa. En aquest sentit, va afegir que “tristament la qüestió es poder votar o no, no els que cadascú legítimament votarà”, va reblar. Davant de l’ofensiva de l’Estat, el president de la Generalitat va animar els assistents a deixar clar a tots els que volen aturar l’1-O “fent por i amenaçant” que això no passarà perquè hi ha molta gent “disposada a tot” per assolir aquest objectiu. “Els hem de deixar clar que per cada por, deu esperances; per cada amenaça, deu il·lusions; per cada cara d’enfadat, deu somriures i per cada gent que vulgui boicotejar les eleccions, deu votants més”, va apuntar.

Els alcaldes

“Algú es creu que els que salvaran la democràcia són el que quan us miren veuen la cara d’un colpista i els surt la pulsió querillista”, va preguntar als assistents. En referència als alcaldes de municipis catalans que no cediran locals públics per celebrar el referèndum, Puigdemont va recordar que a Catalunya hi ha dos tipus de governants, els que estan a favor de la democràcia i els que no, i va demanar als presents que, fent ús dels seus drets, els preguntin mirant-los als ulls si els deixaran votar o no. “No es tracta d’una diferència ideològica o de partit, és una diferència d’ètica democràtica”, va afegir.

Al seu torn, el president de l’ANC, Jordi Sànchez, va agrair el compromís del Govern i ha deixat clar que estaran “al seu costat” davant l’allau de querelles “que volen silenciar la democràcia. De vegades s’han posat de perfil, però quan han encarat el repte sense por i dubtes ens han retornat la dignitat. Només ens queda agrair-los la feina”, va dir Sànchez. Sobre els alcaldes que no volen permetre el referèndum, el president de l’ANC els va demanar que “no enganyin” a la ciutadania amagant-se darrera de la interpretació de la legalitat.

Redacció / Fotos: ANC

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Radiografia de la dona treballadora al Baix Llobregat

Augmenta de manera generalitzada la taxa d’ocupació i disminueix la distància entre la taxa d’ocupats i ocupades
236

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix