Sant Boi tornarà a ser un dels centres de la Diada Nacional de Catalunya

Imprimeix

L'ofrena floral davant la tomba de Rafael Casanova tindrà lloc a partir de les 10 hores

 

Aquest dilluns 11 de setembre, Diada Nacional de Catalunya, Sant Boi de Llobregat acollirà un any més la tradicional ofrena floral a la tomba de Rafael Casanova. Serà, sense dubte, un dels punts de trobada de referència d’aquesta festivitat a causa de la vinculació amb la figura històrica de Rafael Casanova i per haver estat escenari de la multitudinària Diada de l’any 1976.

L’acte començarà a les 10 hores a l’exterior de l’església parroquial de Sant Baldiri amb l’ acte protocolari d’hissada de la senyera, que enguany serà lliurada a les autoritats per una representació de les corals infantils de la Coral Renaixença.

A continuació, tindrà lloc a l’interior de l’edifici religiós l’ofrena simbòlica dels rams de flors a la sepultura del conseller en cap de la ciutat de Barcelona durant el setge de les tropes borbòniques de l’any 1714, que va viure a Sant Boi els darrers anys de la seva vida.

Personalitats

L’Ajuntament ha convidat a aquest acte commemoratiu, com cada any, les principals institucions del país: Generalitat de Catalunya, Diputació de Barcelona, Àrea Metropolitana de Barcelona, Consell Comarcal del Baix Llobregat i Delegació del Govern a Catalunya, entre altres. També s'ha convidat els alcaldes i les alcaldesses dels 30 municipis del Baix Llobregat i representants dels grups parlamentaris catalans, els partits polítics, els sindicats, les organitzacions empresarials i més d’un centenar d’entitats de Sant Boi i l’entorn.

Després de l’ofrena floral, a partir de les 11.30 hores, hi haurà una ballada de sardanes a la plaça de l’Ajuntament, amb música de la Cobla Sabadell.

 

Redacció / Foto: Arxiu