ERC-Viladecans preguntarà al Ple sobre els incidents a la discoteca Elrow

Imprimeix

Un jove britànic de 19 anys que participava en una festa diürna el dissabte 15 de juliol va morir per sobredosi d’èxtasis a l’Hospital de Bellvitge i un altre d’origen italià va ser atropellat a la C-31 

El grup d’ERC-AM a l’Ajuntament de Viladecans presentarà una bateria de preguntes al Ple municipal de juliol arran dels incidents del passat cap de setmana a la discoteca elrow ubicada al lateral de l’autovia de Castelldefels, dins el terme municipal de Viladecans. Dissabte un jove de 19 anys que participava en una festa diürna va morir per sobredosi d’èxtasi a l’Hospital de Bellvitge i tres persones més van ser traslladades al centre hospitalari amb símptomes similars. A més un quart jove de nacionalitat italiana va ser atropellat a la C-31 i posteriorment detingut pels Mossos d’Esquadra per un delicte contra la salut pública, ja que va ser sorprès amb estupefaents a les butxaques. 

Es dóna la circumstància que molts dels clients de la festa -que va aplegar a més de 4.000 persones- procedien de Salou. Van arribar a Viladecans amb autobusos llogats per l’empresa propietària -la mateixa que organitza el polèmic Saloufest o el festival de música electrònica dels Monegros- davant el malestar generat entre els veïns del municipi de la Costa Daurada.

Mesures i llicència

ERC vol conèixer quines són les mesures de l’equip de govern adoptades per controlar l’activitat d’oci d'aquest establiment, especialment davant festes diürnes com la del passat cap de setmana que concentren moltes persones a tocar de l’autovia de Castelldefels amb els conseqüents riscos per la seva pròpia salut i la dels usuaris de la C-31. Cal recordar que l’accés a la discoteca des de la carretera és molt brusc i pràcticament sense carril de desacceleració i acceleració, amb pocs metres de separació respecte a l'entrada principal. 

elrow C31

Els republicans també volen consultar la llicència d’activitats que l’Ajuntament va atorgar a l’empresa propietària i que li permet obrir -de forma excepcional- fins a dotze dies a l'any en horari diürn malgrat la prohibició dels afterhours aprovada per l'Ajuntament el 2014 arran dels aldarulls i les molèsties que causaven aquesta mena d'establiments al Polígon Industrial del Centre. Esquerra demanarà el nombre d'inspeccions que el consistori ha dut a terme i quines mesures de control s'han implementat.

Lluny de tractar-se d’uns fets excepcionals, un altre ciutadà de nacionalitat britànica que havia estat de festa a la discoteca va aparèixer mort el juny del 2016 a una séquia del parc agrari propera. Elrow també ha estat precintada en algunes ocasions davant les reiterades queixes dels veïns de la urbanització Gavà Mar que denuncien soroll i manca de control. 

Galeria Elrow 01Ene2015

La portaveu d’ERC a l’Ajuntament de Viladecans, Bàrbara Lligadas, considera que “hem d’evitar ser l’alternativa o els substituts de saraus com el Saloufest i el que va succeir aquest cap de setmana demostra que hi ha un risc real de convertir-nos en una ciutat turística de baix cost, festa i excessos. El boom de noves places hoteleres que està planificant l’Ajuntament aprofitant la moratòria de Barcelona ha d’evitar alimentar aquest model que està als antípodes del que hauria de ser Viladecans.”

 

Redacció / Foto: ERC-Viladecans-Elrow-Barcelona.com