L'Ajuntament d'Olesa manté la convocatòria de referèndum

Imprimeix

L'alcaldessa ha reiterat que l’equip de Govern està a favor de la participació democràtica, i per tant, el consistori s’ha posat a disposició de la Generalitat per facilitar els espais que calguin per a la celebració la votació

Diversos ajuntaments catalans estan decidint no registrar com a rebuda la carta que els ha enviat el govern espanyol per advertir-los sobre el referèndum de l’1 d’octubre. No és el cas de l’Ajuntament d’Olesa, que segons l’alcaldessa, Pilar Puimedon, si ha registrat aquesta carta “per deixar constància de les pressions” rebudes. La missiva està signada pel secretari d’estat d’Administracions Territorials, Roberto Bermúdez de Castro, mà dreta de   Soraya Sáenz de Santamaría, i en concret s’envien els secretaris i secretàries municipals, així com als interventors i interventores.

023 ajuntament dolesa de montserrat pl. felix figueras i aragay

Pilar Puimedon ha reiterat que l’equip de Govern està a favor de la participació democràtica, i per tant, s’ha posat a disposició de la Generalitat per facilitar els espais que calguin per a la celebració del referèndum. Sobre les mesures que el govern central podria emprendre contra l’Ajuntament d’Olesa per aquesta postura, l’alcaldessa ha manifestat que, en tot cas, seran mesures contra tots els ajuntaments de Catalunya que estiguin a favor del referèndum, com és el cas del d’Olesa. L’alcaldessa ha destacat que en aquest procés cap al referèndum, govern central i Generalitat estan fent el seu camí i els ajuntaments també han de seguir el seu, en aquest cas, estar pendent de veure com evoluciona la situació i, depenent de com evolucioni, “actuar com a poble”. En qualsevol cas, ha recordat que són més d’un 70% dels municipis catalans els que estan d’acord amb la celebració del referèndum.

De moment, l’Ajuntament d’Olesa no ha rebut cap instrucció concreta per part de la Generalitat sobre com ha d’actuar de cara al referèndum de l’1 d’octubre. Així ho ha assegurat l’alcaldessa, que ha precisat que el que si s’han rebut són algunes informacions i s’ha demanat conèixer el posicionament de l’Ajuntament respecte el referèndum.

Redacció / Foto: Arxiu