Cobrar ajuts a Esplugues serà més difícil a partir del 2012

Imprimeix
Només podran demanar-les els ciutadans que puguin demostrar un any de residència continuada

L'Ajuntament d'Esplugues de Llobregat ha endurit els requisits per accedir als ajuts econòmics municipals ja que, a partir de 2012, les limitarà a aquells que acreditin un any de residència continuada a la ciutat.

Durant l'últim any, la concessió de beques socials i culturals ha augmentat un 38% i l’Ajuntament ha detectat que, a causa de la crisi, persones d’altres localitats s’han empadronat a Esplugues per obtenir places i ajuts.

Per aquest motiu el consistori ha decidit demanar un any d'empadronament per accedir als ajuts, encara que també se suma la necessitat d'ajustar les despeses municipals a causa de la crisi.

Durant el curs 2010-2011 s'han atorgat 1.140 ajuts a Esplugues, un 38% més que al curs 2009-2010, i la major part van ser beques socials per a menjador escolar, activitats d'estiu, guarderies o escoles d'educació especial.

A més d'acreditar un any de residència a la ciutat, per accedir als ajuts el consistori continua tenint en compte els ingressos econòmics de la unitat familiar.

L'Ajuntament d'Esplugues va aprovar les ordenances fiscals per al proper any, que preveuen, entre altres coses, la subvenció del rebut de l'IBI de les famílies amb tots els seus membres a l'atur i sense subsidi.

Aquestes ordenances es van aprovar en la seva segona convocatòria, ja que el primer debat, l'octubre passat, va acabar sense acord.

El PSC governa en minoria a Esplugues pel que va haver de pactar tots els punts de les ordenances.

Els impostos, taxes i preus públics patiran una pujada del 3% el pròxim exercici, d'acord amb la inflació interanual registrada a l'agost.

El Consistori crearà una comissió amb representants de tots els grups per estudiar la implantació d'un projecte de tarifació social per a determinades taxes i preus públics.

A l'ordenança relativa a l'impost de construccions, instal·lacions i obres, el PSC va rebre el suport de PP i CiU, mentre que la resta dels 16 punts d'aquesta normativa que va tenir el suport d'ICV-EUiA.

Redacció |  Foto:  Baiximágenes (Arxiu)