L’Ajuntament de Cornellà respectarà la legalitat si es convoca una consulta

El Ple municipal també va aprovar la defensa el dret de la ciutadania a prendre part en qualsevol tipus de mobilització en defensa dels drets

Segons fonts municipals, l’Ajuntament de Cornellà de Llobregat va aprovar ahir una moció en què manifesta el seu compromís amb la legalitat i l’Estat de Dret, davant del recent anunci, per part del President de la Generalitat, de què el dia 1 d’octubre se celebrarà un referèndum, del qual es desconeix, a dia d’avui, tot, “qui el convocarà, les seves garanties democràtiques i els instruments jurídics que el regularan.”

L’Ajuntament, explica la moció, “no és, ni pot ser cap impediment perquè se celebri qualsevol convocatòria electoral o consulta”. Si cal la seva col·laboració com a institució, el Govern de la Generalitat ho ha de demanar de forma oficial, respectant l’ordenament jurídic vigent, i segons les competències assignades a l’administració i a l’autoritat electorals, segons fonts municipals.

Així mateix, la moció subratlla que l’Ajuntament respecta “qualsevol mobilització que es pugui produir en relació a la defensa dels drets i llibertats d’expressió dels ciutadans i ciutadanes de Catalunya”. I vetllarà pel seu bon funcionament, per enfortir la convivència, i assegurar el respecte a totes les expressions, segons fonts municipals.

El text apunta que la majoria de la població de Catalunya està d’acord en trobar una solució a través del diàleg, la negociació, el pacte i la consulta, un pacte que ha d’arribar en el marc de la llei, és a dir, que sigui vinculant i amb garanties democràtiques.

La responsabilitat de la celebració de qualsevol convocatòria electoral o consulta correspon “únicament al poder executiu convocant”, i per tant els ajuntaments no en poden ser responsables, ni del seu èxit, ni del seu fracàs. Així mateix, expressa la “preocupació per la incapacitat del govern de la Generalitat i de l’Estat per evitar aquesta situació de confrontació”, així com que “la via judicial no és el camí més idoni per solucionar-la.”

La moció resultant ha estat aprovada amb els vots a favor de PSC i Ciutadans i l’abstenció d’ICV-EUiA. La resta de partits van votar en contra (PP i CeC-CpC i la regidora no adscrita).

Crítiques del PP

El portaveu del PP a l'Ajuntament de Cornellà, Dani Serrano, ha lamentat que el PSC hagi votat en contra d'una moció, presentada pel seu grup i debatuda en el Ple, que obligava al consistori a no donar suport a la celebració del referèndum il·legal de l'1 d'octubre. Serrano ha qualificat d’"acomplexada i ambigua" l'actitud dels socialistes que "per evitar votar a favor d'una moció del PP, presenten un text alternatiu.”

IMG 20170630 WA0018

En concret, segons el PP-Cornellà, els socialistes, en la seva moció, encara que demanen que es compleix la llei davant qualsevol consulta, no deixen clar la seva posició davant l'1 d'octubre i critiquen "la incapacitat del govern de la Generalitat i de l'Estat per evitar aquesta situació de confrontació" i que "la via judicial no és el camí."

En opinió de Serrano "no es pot equiparar als quals pretenen donar un cop d'estat i el Govern d'Espanya, que està vetllant a tot moment perquè es compleix la llei". El portaveu popular, també ha criticat la posició de C's que finalment, malgrat votar la moció del PP, també va votar a favor del text socialista permetent que s'aprovés aquesta última i decaigués el text dels populars

Redacció / Foto: Arxiu-PP Cornellà

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix