Maria Miranda ja és alcaldessa de Castelldefels

La socialista continuarà amb el que es va acordar en el pacte de formació de Govern en què estan participant les cinc forces polítiques des de les darreres eleccions

El Ple extraordinari de l'Ajuntament de Castelldefels d'ahir dissabte 10 de juny va finalitzar amb l'elecció i presa de possessió de l'alcaldessa de Castelldefels, la socialista Maria Miranda. En virtut del pacte de Govern signat per cinc forces polítiques l'any 2015 (PSC, Movem, ERC, PDeCAT i CSPOT), Miranda ha pres el relleu de Candela López, de Movem —candidatura que integrava ICV-EUiA, MES, Equo i Entesa—.

La nova alcaldia continuarà amb el que es va acordar en el pacte de formació de Govern en què estan participant les cinc forces polítiques des de les darreres eleccions. Des d'aleshores, han tingut responsabilitats de Govern totes cinc, incloent-hi els dos regidors del PDeCAT, que s'hi van incorporar el gener de 2017. Maria Miranda liderarà el Govern des del càrrec d'alcaldessa a partir d'ara, en la segona etapa del projecte de Govern que comparteixen.

possio 1

La nova alcaldessa de Castelldefels va subratllar que amb el pacte fa possible “un projecte comú que estem liderant perquè Castelldefels torni al camí del progrés, impulsant accions importants per donar resposta a les necessitats de la ciutadania”. Al mateix temps, va oferir “la mà als companys de l'oposició per sumar esforços i treballar per la ciutat de Castelldefels; si tots sumem esforços els projectes seran encara més sòlids”. Una vegada investida alcaldessa, Maria Miranda va resumir els quatre compromisos que adquireix davant de la ciutadania: “lluitar per la igualtat d'oportunitats; garantir oportunitats de futur mitjançant l'elaboració participativa del Pla Estratègic de ciutat 2030; treballar per una ciutat sostenible per viure i conviure, amb carrers més dignes, una ciutat més amable; i fomentar la proximitat, la transparència, la participació que condueixin a un bon govern”. Miranda va argumentar que el govern municipal actual té els fonaments en la pluralitat, la diversitat i el diàleg. “Estic convençuda —va finalitzar— que no hi ha cap millor ciutat per viure i compartir experiències que Castelldefels. Si sumem esforços, potser d'aquí a uns anys seran els nostres fills els qui expliquin que han tingut el privilegi de fer tota una vida a la nostra ciutat.”

posesio 3

Manu Reyes, crític

L’exalcalde de Castelldefels i portaveu del grup municipal popular a l'Ajuntament de Castelldefels, Manu Reyes, va lamentar que el PSC hagi "tornat a deixar a Castelldefels en mans de les forces independentistes a canvi del bastó de comandament, de poder i diners". D'aquesta manera es va expressar després del ple d'investidura en el qual, després de dos anys de govern municipal, l'alcaldia ha passat a les mans del PSC segons el pacte de govern subscrit entre Movem, PSC, CSQSpot, Ciu i ERC.

Durant la seva intervenció, l’exalcalde popular Manu Reyes li va preguntar a la nova alcaldessa si volia "que Catalunya sigui un estat independent en forma de república?" i li vaa preguntar sobre "què pensava fer el proper 1 d'octubre davant el desafiament que ahir anuncio el president de la Generalitat?."

posesio 4

En aquest sentit, Reyes va exigir a l'alcaldessa que "no posi mitjans municipals ni obri els col·legis per al referèndum il·legal" i que no segueixi "donant recer a les forces independentistes que formen el govern que ens han ficat en la Ami (Associació Municipis per la Independència) i que s'alineen amb partits radicals com la Cup que pengen cartells cridant enemics del poble als partits que estem en contra d'un referèndum il·legal."

Reyes va criticar també que María Miranda sigui alcaldessa "sent la candidata que pitjors resultats ha tret en la història del PSC" recordant que a Castelldefels, només el 19% dels votants van optar per forces independentistes i que en 2015, deu partits es van unir amb l'únic objectiu de tirar al PP.

Finalment, Reyes va manifestar que "estan vostès desatenent els veritables interessos dels veïns de Castelldefels i dins de dos anys els ciutadans els jutjaran". "Nosaltres anem a seguir treballant amb compromís per recuperar el govern en 2019 convençuts que representem a molts ciutadans i que tenim el millor projecte per a Castelldefels."

Redacció / Fotos: Aj. Castelldefels-PP

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
127

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix