Junqueras defensa a Sant Esteve que el referèndum serà “útil”

Imprimeix

Gabriel Rufián va dir en la seva intervenció durant l’acte de la Festa de la República que voler votar a la consulta "no et fa independentista, et fa demòcrata"

 

El president d’Esquerra Republicana, Oriol Junqueras, va defensar des de Sant Esteve Sesrovires que el referèndum serà “útil” tant als votants del ‘sí’ com als del ‘no’. I és que a la localitat del Baix Llobregat es va celebrar dissabte passat la Festa de la República d’ERC que va comptar amb la presència d’unes 150 persones.

festa 3

Segons informa l’ACN, el líder dels republicans va aprofitar la seva intervenció per adreçar-se “a tots els demòcrates” perquè, segons ha destacat, “l’únic que ens separa és el sentit del vot que posarem a les urnes”. En referència “a aquells que fan tot el possible per impedir que votem, el que ens estan dient és que la nostra opinió no els importa”, va afegir. Per la seva banda, el diputat d’ERC al Congrés, Gabriel Rufián, va insistir en la tesi que voler votar al referèndum de la tardor “no et fa independentista, et fa demòcrata.”

festa 2

D’altra banda, per president d’Esquerra, Oriol Junqueras, la construcció de la nova república “es fa per a tothom, també pels que no hi estan a favor”. En el fons de la qüestió, va dir, “volem defensar els drets de la ciutadania amb les millors eines possibles”. Segons Junqueras, per poder celebrar el referèndum cal adreçar-se a tots els demòcrates, “perquè allò que ens separa, comparat amb la democràcia, és molt poc”. Malgrat s’ha mostrat convençut que la majoria “posarà un ‘sí’ dins les urnes”, “compartim el compromís per la democràcia amb els del ‘no'”. “Ens adrecem a tots els demòcrates, amb la mà estesa i la voluntat de construir un futur comú malgrat les dificultats”, va defensar. Junqueras també va afirmar que els republicans volen garantir que tothom pugui emetre la seva opinió i, de fet, ha assenyalat que faran “tot el possible” per animar els ciutadans a votar i fer sentir la seva veu. “Ara tenim el deure de fer-ho, i hi posarem tots els nostres recursos”, va assenyalar. “Si algú creu que amb inhabilitacions, judicis o condemnes convenceran algú dels nostres que el futur està més garantit a través de les querelles, és evident que està equivocat”, va criticar.

Suport a Anna Simó

De fet, l’acte d’aquest dissabte també va servir per fer arribar l’escalf de la militància a la secretària primera de la Mesa del Parlament, la republicana Anna Simó, per haver hagut d’anar a declarar davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya per haver permès la votació del referèndum unilateral en el marc del debat de política general.

festa 4

El diputat al Congrés, Gabriel Rufián, va dir que amb la lluita contra aquells que no deixen que Catalunya celebri un referèndum, “ens enfrontem a la bèstia que va guanyar fa 80 anys”. Rufián va destacar que ERC no demana a ningú que sigui “independentista” per votar al referèndum i, de fet, el diputat va negar ser independentista, ell es considera republicà i d’esquerres. Independentista, en canvi, “és un estat transitori”. Per això, per a Rufián, votar al referèndum no farà els ciutadans independentistes, però sí que els farà demòcrates. “L’eix és molt senzill, o democràcia ‘sí’ o democràcia ‘no'”, va sentenciar.

Redacció / Fotos: ERC