Sant Boi canvia el cartipàs de cara a la segona meitat del mandat

El govern municipal augmentarà la seva aposta per la salut, la lluita contra el canvi climàtic, la proximitat i la política agrària com a motor econòmic

Les dues forces polítiques que componen el govern municipal (PSC-CP i ICV-EUiA-MES) han acordat una reorganització de la direcció política i tècnica de l'Ajuntament i les empreses municipals. Una decisió que comportarà algunes modificacions en el cartipàs municipal que entraran en vigor el proper 1 de juny. El Ple municipal va un canvi en el règim de dedicació de dues regidores per fer possible la reorganització.

El govern municipal vol reforçar l'aposta estratègica per la salut com a motor econòmic, social i ambiental de la ciutat, les polítiques vinculades a la lluita contra el canvi climàtic, un dels principals reptes del segle XXI, i el paper de l'activitat agrària com a motor econòmic, en coherència amb el model de desenvolupament al qual aspira la ciutat. A més, el govern local continua veient en la proximitat i el treball al carrer un element essencial de l'acció política.

En paraules del tinent d'alcaldia de Governança i Qualitat Democràtica, Juan Antonio Tamayo, ahir al Ple municipal, "hem arribat a l'equador del mandat i és el moment oportú per reflexionar perquè puguem encarar la segona meitat donant compliment als compromisos polítics que va assumir l'Equip de govern i avançant-nos en les millors condicions als reptes de futur que tenim com a ciutat."

Per fer-ho possible, l’alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret, ha signat un decret amb les següents modificacions en el cartipàs municipal:

- Salut González afegirà a les seves responsabilitats actuals com a regidora de Serveis Socials i Salut la coordinació de l'Àrea d'actuació política d'Igualtat i Drets Socials, passant a ser tinenta d'alcaldia d’Igualtat i Drets Socials.

-Laura Solís coordinarà a partir d'ara des d’Alcaldia els projectes estratègics del Pla de Govern i les polítiques d'Igualtat de gènere, i reforçarà la seva acció al territori com a regidora del Districte Centre i Vinyets Molí Vell, en coherència amb l'aposta municipal per la proximitat. Per últim, continuarà essent la responsable política de les polítiques d'Ocupació i Formació Ocupacional.

- Ció Lerma afegeix a la regidoria de Salut Pública i Tinença Responsable i Benestar dels Animals, que actualment ocupa, la regidoria de Política Agrària. La seva prioritat serà la de fomentar l'activitat del Parc Agrari del Baix Llobregat com una oportunitat de desenvolupament econòmic de la ciutat. Aquest canvi permetrà que Josep Puigdengolas, que es manté com a tinent d’alcaldia de Ciutat Sostenible, intensifiqui l’aposta política del govern municipal per la lluita contra el canvi climàtic.

Redefinició de les empreses municipals

Finalment, l'Ajuntament va iniciar en aquest mandat un procés de redefinició de les empreses municipals amb la municipalització d'alguns dels serveis que prestaven. Ara s'ha donat un nou pas en aquesta redefinició tot vinculant la direcció política de CORESSA a les tinences d'alcaldia de referència d'aquells serveis que presta en l'actualitat. D'aquesta manera, el responsable polític de CORESSA pel que fa a la neteja viària i la jardineria serà José Ángel Carcelén, tinent d'alcaldia de Territori i Desenvolupament Econòmic. I pel que fa a la recollida de residus serà Josep Puigdengolas, tinent d'alcaldia de Ciutat Sostenible. Així mateix la direcció tècnica de les empreses municipals l'assumirà el coordinador general de l'Ajuntament, Josep Maria Farreras. Tot això permetrà una millor coordinació política i tècnica entre les empreses municipals i l'Ajuntament.

Redacció / Foto: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
168

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix