Cleries: "La variant de Vallirana s'han d'acabar d'una vegada per totes"

El portaveu del Partit Demòcrata al Senat denuncia durant la seva visita a les obres de la infraestructura els "endarreriments i incompliments constants" del Govern espanyol en la seva finalització

El Portaveu del Partit Demòcrata al Senat, Josep Lluís Cleries, ha exigit al Govern espanyol que "les obres de la variant de la N-340 al seu pas per Vallirana acabin d'una vegada per totes". Una reclamació que s’ha fet en el marc d'una visita a l'estat de les obres de la variant de la N-340 acompanyat pel cap de la Demarcació de Carreteres de l'Estat a Barcelona, Lluís Bonet i el director de l'àrea de Foment de la Delegació del Govern espanyol a Catalunya, Luís Miguel de la Fuente; l'alcaldessa de Vallirana, Eva Martínez i membres de la Comissió de la variant de Vallirana. Cleries va sol·licitar per escrit al ministre de Foment, Iñigo de la Serna, poder realitzar la visita a la construcció.

"Els endarreriments i incompliments en la construcció de la variant de Vallirana han estat constants en el temps per part dels diversos governs espanyols", ha lamentat Cleries, que ha recordat que l'expedient de les obres data del 1991: "Aleshores, no es va avançar en res fins que es va reiniciar una segona fase el 2003, amb una finalització prevista pel 2007. Es van tornar a iniciar a la tardor del 2015, amb la previsió que acabessin aquest 2017 i ara, els Pressupostos Generals de l'Estat ja endarrereixen la finalització fins al 2019". Per al Portaveu del PDeCAT al Senat, "vivim una situació insostenible però si el Govern espanyol hi posés tots els mitjans i recursos s'avançaria i, a mitjans de l'any que ve, estaria finalitzada". Cleries ha detallat que l'obra principal, que són els dos túnels, ja estan acabats però en falta la seva adequació.

claries vallirana 2

El Portaveu del Partit Demòcrata al Senat ha lamentat que el retard en l'execució d'aquestes obres "suposa una pèrdua de la qualitat de vida al municipi a causa dels més de 20.000 vehicles que cada dia travessen el nucli urbà. S'hi produeixen nombrosos accidents i és un perjudici per la contaminació atmosfèrica i acústica". A més a més, Cleries ha destacat que "es tracta de l’única via de comunicació sense peatges entre el Baix Llobregat i el Penedès i comarques de Tarragona."

Finalment, Cleries ha demanat al Govern del Partit Popular que, ara que s'estan tramitant els  Pressupostos Generals de l'Estat, "aprovin l'esmena que hem presentant des del Partit Demòcrata instant que les obres estiguin enllestides, com a molt tard, a mitjans del 2018."

Inicialment en aquesta visita també s’hi havia d’afegir el delegat del Govern Central a Catalunya, Enric Millo, però a darrera hora va suspendre la seva assistència, que s’ajorna fins a properes dates segons fonts de la Delegació del Govern.

Redacció / Fotos: Aj. Vallirana

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix