Marxa enrere per incorporar el castellà als senyals de trànsit d’Esplugues

El Ple va aprovar revocar la decisió amb els vots a favor de tots els grups del consistori menys del PP i C’s

El Ple municipal d'Esplugues de Llobregat va aprovar ahir dimecres revocar la decisió d'incorporar el castellà als senyals de trànsit i mantenir el català com a única llengua als que tinguin text. Segons informa l’ACN, ho va fer mitjançant una moció que ha comptat amb el vot a favor de tots els grups del consistori menys els del PP i C's.

D'aquesta manera, el PSC i la regidora no adscrita, que en el ple del passat 15 de març van votar a favor d'incorporar el castellà als senyals, han fet marxa enrere. El PSC va defensar el seu canvi de posicionament d’acord amb les conclusions d'un informe de la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat que assegura que els senyals poden ser redactats únicament en català i que les quals les infraccions es podran sancionar.

La moció també va incloure sol·licitar un informe a la secretaria de l'Ajuntament sobre l'abast i els límits de la moció aprovada anteriorment i, en funció de les seves conclusions, recuperar la moció aprovada el passat 15 de març o mantenir el català com a única llengua als senyals de trànsit del municipi.

Redacció / Foto: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix