La Federació Obrera de Molins acull un acte independentista

Va acollir la presentació de la taula del Baix Llobregat pel Pacte Nacional pel Referèndum

La Federació Obrera de Molins de Rei va acollir la presentació de la Taula del Baix Llobregat pel Pacte Nacional pel Referèndum. Amb la presència de la gran majoria d’entitats que formem part de la taula, la seva coordinadora, Genoveva Català, el coordinador de la Taula de Cornellà, Frederic Prieto, i l’advocada signant del Manifest dels Juristes a favor del dret a celebrar el referèndum, Eva Pons que, van exposar les seves propostes i allò que els ha motivat a impulsar aquesta Taula comarcal.

La coordinadora comarcal, va afirmar que entre els precedents del moment actual, “hi ha l’esclat de la crisi econòmica del 2008, la convocatòria d’Òmnium davant la sentència del TC contra l’Estatut del 2006 que ens cridava a manifestar-nos dient “Som una nació, nosaltres decidim”, la mobilització dels indignats del 15M del 2011 que expressava el desig de “Democràcia real, ja!” i la convocatòria de l’ANC de l’11S del 2012 sota el lema de “Catalunya, nou estat d’Europa” . De llavors ençà, una gran majoria de la població de Catalunya “es reconeix com a nació, vol decidir la seva organització política, vol resoldre els seus problemes socials i econòmics aprofundint la democràcia i mantenint la voluntat de pertànyer a la UE. El Pacte avui ha d’anar més enllà de la mobilització de l’independentisme, ha de ser la resposta de tota la ciutadania a una situació de bloqueig, absolutament antidemocràtica.”

TxRBLl FO 10052017 1

Per la seva banda, Eva Pons, doctora en Dret i professora titular en Dret Constitucional, va expressar que el dret és evolutiu, “mai pot ser un mecanisme obstatiu per a les societats, ans al contrari, ha de ser l’eina capaç de recollir les inquietuds, evolucions i transformacions de tota la comunitat, donant respostes que facilitin el progrés i la bona convivència. El Dret ha de ser un instrument de resolució de conflictes. No se'l pot apropiar sols una part. En una constitució democràtica, les minories estructurals – que mai podran ser majories – els hi calen vies d'expressió. Per això ha afirmat que des del marc constitucional i des del seu principi democràtic es reconeix un dret – que denominem “dret a decidir” – que atorga als seus titulars les facultats de discrepar obertament de l’ordre constitucional establert i també de la unitat territorial i a proposar alternatives a través d’un procediment democràtic com el Referèndum. La negativa continuada pot obrir altres vies emparades internacionalment.”

TxRBLl FO 10052017 3

I Frederic Prieto va recordar que la Taula troba les seves arrels amb la Taula pel Dret a Decidir, que ha evolucionat per ser encara més transversal per donar-hi cabuda a tots els demòcrates, “pensen el que pensin, en el desig de definir l'articulació política de Catalunya. Davant l'immobilisme i les temptacions de cedir a la por, cal reaccionar i defensar el dret a la dignitat defensant el referèndum”. També va valorar l’activitat feta des del 29 de març, que és la data en la qual es va constituir, com ara la recollida de signatures del Manifest durant la diada de Sant Jordi, i va fer una crida a la participació de totes les entitats de la comarca, a la constitució de taules locals i a confluir totes i tots a l’acte que el Pacte Nacional pel Referèndum celebrarà el proper 19 de maig a les 19 hores al Palau de Congressos de Barcelona.

Redacció / Fotos: Taula Baix Llobrega pel Pacte Nacional pel Referèndum

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix