Els sindicalistes Cano i Cerdán, regidors honoraris de Cornellà

Imprimeix

L'Auditori de Sant Ildefons acollirà el proper 5 de maig l'acte d'homenatge i nomenament

La ciutat de Cornellà distingirà com a regidors honoraris Esteban Cerdán (1931-2016) i José Cano (1935-2016), dos obrers i dirigents sindicals durant els últims anys del franquisme que també van ser regidors municipals del primer consistori democràtic.

El reconeixement es farà oficial en un acte solemne aquest divendres 5 de maig a l'Auditori de Sant Ildefons, a les 19.30 hores, coincidint amb la recent celebració del Dia Internacional dels Treballadors. L'Ajuntament de Cornellà va aprovar nomenar regidors honoraris, a títol pòstum, com reconeixement municipal a les seves trajectòries, segons acord del ple del passat 22 de desembre.

Trajectòria

Esteban Cerdán va néixer a Tosos (Saragossa), i es va incorporar a la plantilla de Laforsa (Laminados y Forjados SA) l'any 1963. Fa uns anys va explicar la seva experiència en el llibre "O todos o ninguno", editat per l’Ajuntament de Cornellà, amb especial atenció a l'episodi de la vaga de 106 dies per la readmissió de 157 treballadors acomiadats, el 1976. Per la seva banda, José Cano va treballar a Matacàs i va participar en la fundació del sindicat CCOO del Baix Llobregat, a principis de la dècada dels 70. En aquest sindicat, va arribar a presidir la federació del metall. Havia nascut a Tarazona de la Mancha (Albacete), i va arribar a Cornellà el 1958. Tots dos sindicalistes van ser regidors durant el primer mandat democràtic, representant el PSUC, Cano entre 1979 i 1980, i Cerdán l'any 1982.

Redacció / Foto: Aj. Cornellà