Els sindicalistes Cano i Cerdán, regidors honoraris de Cornellà

L'Auditori de Sant Ildefons acollirà el proper 5 de maig l'acte d'homenatge i nomenament

La ciutat de Cornellà distingirà com a regidors honoraris Esteban Cerdán (1931-2016) i José Cano (1935-2016), dos obrers i dirigents sindicals durant els últims anys del franquisme que també van ser regidors municipals del primer consistori democràtic.

El reconeixement es farà oficial en un acte solemne aquest divendres 5 de maig a l'Auditori de Sant Ildefons, a les 19.30 hores, coincidint amb la recent celebració del Dia Internacional dels Treballadors. L'Ajuntament de Cornellà va aprovar nomenar regidors honoraris, a títol pòstum, com reconeixement municipal a les seves trajectòries, segons acord del ple del passat 22 de desembre.

Trajectòria

Esteban Cerdán va néixer a Tosos (Saragossa), i es va incorporar a la plantilla de Laforsa (Laminados y Forjados SA) l'any 1963. Fa uns anys va explicar la seva experiència en el llibre "O todos o ninguno", editat per l’Ajuntament de Cornellà, amb especial atenció a l'episodi de la vaga de 106 dies per la readmissió de 157 treballadors acomiadats, el 1976. Per la seva banda, José Cano va treballar a Matacàs i va participar en la fundació del sindicat CCOO del Baix Llobregat, a principis de la dècada dels 70. En aquest sindicat, va arribar a presidir la federació del metall. Havia nascut a Tarazona de la Mancha (Albacete), i va arribar a Cornellà el 1958. Tots dos sindicalistes van ser regidors durant el primer mandat democràtic, representant el PSUC, Cano entre 1979 i 1980, i Cerdán l'any 1982.

Redacció / Foto: Aj. Cornellà

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
107

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix