Les JERC-Cornellà retiren plaques franquistes dels edificis de la ciutat

L’acció dels republicans, duta els darrers dies, respon “a la desídia del PSC”, que no ha complert l’acord del Ple de novembre del 2015 que instava a retirar els símbols franquistes de la via pública en el termini d’un any

Membres de les JERC de Cornellà de Llobregat han iniciat una campanya de retirada de plaques franquistes dels edificis construïts en règim de protecció oficial pel Ministeri de l’Habitatge de la dictadura. En aquesta acció van treure algunes plaques feixistes, i tenen previst continuar traient-ne en les pròximes setmanes.

Les JERC consideren que és intolerable que, quaranta-dos anys després de la mort del dictador feixista, encara resti simbologia del règim al nostre país i a Cornellà, i exigeixen a l’Ajuntament que compleixi la moció d’alcaldia de realització d’actuacions amb relació a la Llei de Memòria Històrica, que en el segon acord insta a “iniciar el procediment, que estableix l’ordenament jurídic, per tal de poder retirar els símbols franquistes de les façanes dels edificis en el nostre terme municipal que encara estiguin col·locades, de manera que siguin retirats en un termini màxim d’un any”. En el mateix Ple es va aprovar una altra moció d’ERC, ICV i CeC-CpC de condemna del franquisme.

Jerc1

Atès que totes dues mocions es van aprovar el mes de novembre del 2015, i que a l’abril del 2017 l’equip de Govern socialista ha reconegut que tot just ha iniciat les converses amb els veïns per retirar aquests símbols, les JERC de Cornellà han manifestat que, davant la desídia del PSC, continuaran sortint fins que no quedi cap més placa franquista a la ciutat.

En el darrer Ple de l’Ajuntament de Cornellà, del 27 d’abril del 2017, la portaveu d’ERC al consistori, Raquel Albiol, va demanar a l’equip de govern socialista  “que compleixi els acords de les mocions, en el termini de temps establert i raonable, i no acabi deixant en mans de la societat civil la tasca que li pertoca amb ell”. Finalment, Raquel Albiol va lliurar les plaques retirades per les JERC a l’alcalde, Antonio Balmón.

Redacció / Foto: ERC-Cornellà

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
172

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix