ERC-Viladecans pacta amb el govern local un canvi en la gestió urbanística

S’amplia el període d’informació pública per presentar al·legacions i en les modificacions del Pla General, a més es diferencien tres zones d’afectació: directa, indirecta i general amb diverses garanties i mecanismes de participació i d’informació als veïns i propietaris

El Ple municipal d’abril a Viladecans va aprovar una moció d’ERC pactada amb l’equip de govern (PSC+ICV) que ha de representar un canvi de paradigma en la gestió i tramitació dels processos urbanístics a la ciutat per mitjà de més informació i processos de participació ciutadana. Segons els republicans, l’acord arriba després de diverses polèmiques i moments de tensió ciutadana viscuts durant l’actual mandat municipal, especialment vinculats a la manca de transparència. És el cas de la reforma del Polígon Centre, de la construcció d’un bloc de set plantes a les portes del barri d’Alba-rosa o de l’enderroc del Poliesportiu Municipal del Centre per construir més pisos.

La regidora d’ERC Viladecans, Myriam Moysset, ha destacat que “estem molt satisfets d’haver consensuat la definició i diferenciació de tres zones en els projectes urbanístics com són l’afectació directa, la indirecta i la general. També hem concretat com s’ha d’informar en cada cas perquè no només és important saber si la teva propietat està afectada i de quina manera, sinó si el nou projecte urbanístic modifica el paisatge que t’envolta o, fins i tot,  la silueta urbana de tota la ciutat.”

“Si no tens informació no pots participar, no pots presentar al·legacions per modificar ni millorar la planificació. Per això a partir d’ara els projectes urbanístics de Viladecans hauran d’incorporar un plànol amb les diferents afectacions. A més un cop realitzada l’aprovació inicial i abans de la següent aprovació pel Ple s’haurà d’organitzar una reunió informativa amb tots els propietaris amb afectació directa, amb els presidents de comunitats de veïns en cas d’afectació indirecta i amb els presidents de les associacions de veïns en cas d’afectacions generals”, segons ha afegit Moysset.

Novetats

Per mitjà de la mateixa moció, segons el grup municipal d’ERC, es fixarà un termini per presentar al·legacions mínim de dos mesos durant el període d’informació pública i de 90 dies en el cas dels planejaments generals. També es farà difusió dels nous projectes urbanístics a través dels mitjans de comunicació municipals i si el nombre d’al·legacions és molt elevat o la nova planificació genera molt interès o dubtes entre la població es podrà acordar la celebració d’un procés articulat de participació ciutadana amb els afectats, els agents socials i els representants polítics de l’Ajuntament. En virtut dels resultats d’aquesta fase participativa la comissió informativa integrada pels grups municipals podrà aturar l’aprovació inicial.

Els republicans van presentar la primera versió d’aquesta moció el mes de novembre de 2016 i la van posposar per tal d’arribar a un acord amb l’equip de govern que permetés garantir aquest canvi de paradigma. La proposta inicial d’ERC anava més enllà i exigia la modificació de l’article 2 del document de Participació Ciutadana: “de moment hi hem renunciat i l’hem convertit tots plegats en un document de bones pràctiques. Confiem que l’equip de govern i els responsables del Departament de Territori seguiran les pautes aprovades, ens tindran ben a prop per verificar-ho”, ha puntualitzat.

Redacció / Foto: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix