ERC-Gavà presentarà una declaració política a favor de la pagesia

Imprimeix

Els republicans demanaran en el Ple d’abril que el consistori doni suport a la dignificació de l'activitat agrària

 

El grup municipal d'ERC-Gavà ha registrat una declaració política, per al seu debat i aprovació al Ple de dijous 27 d'abril, on insta l'Ajuntament a donar suport a la dignificació de l'activitat agrària. Aquesta moció coincideix amb la celebració, aquest cap de setmana, de la 64ena edició de la Fira d'Espàrrecs de la ciutat.

La declaració té com a base el manifest que, amb el títol de Per la Dignitat de la Pagesia, es va aprovar el passat 28 de gener, després d'una marxa reivindicativa i una concentració a Barcelona, organitzada per Unió de Pagesos. Aquest document es divideix en sis punts on es demana reconèixer el paper de l'agricultura en la societat, especialment en l'abastament segur d'aliments a la població, la conservació dels recursos naturals i l'ocupació equilibrada del territori.
 
El manifest demana el respecte de la ciutadania a la convivència amb les activitats agrícoles, ramaderes i forestals quan accedeixi i gaudeixi del medi natural, i reclama preus remuneradors per a la pagesia, que ha patit una davallada del 39% de la Renda Agrària entre 2001 i 2015. També es denuncia que l'Estat espanyol ha disminuït en un 74% l'aportació que feia al Programa de Desenvolupament Rural (PDR) de Catalunya.

ed853ea3 b516 4351 ae59 64450f17baca

Els pagesos reclamen, a més, un replantejament urgent de la gestió de la fauna salvatge per motius cinegètics (per a la caça), a fi d'evitar els danys que causa actualment al bestiar domèstic i els conreus. I aturar les sempiternes arbitrarietats urbanístiques, garantint uns espais agraris protegits i productius.

Davant de tot això, la declaració presentada per ERC demana el suport del consistori a la pagesia de Gavà i de la resta de municipis que integren el Parc Agrari del Baix Llobregat, apostant per impulsar l'activitat rural i el seu desenvolupament. El text reclama també defensar la representativitat dels sindicats dels treballadors del camp; preus justos per als productes de proximitat; la compatibilitat entre l'activitat agrícola i la protecció de la fauna i de la flora i la protecció dels espais de cultiu davant els projectes immobiliaris especulatius.

Redacció / Fotos: CCBLL-Arxiu