ERC-Gavà presentarà una declaració política a favor de la pagesia

Els republicans demanaran en el Ple d’abril que el consistori doni suport a la dignificació de l'activitat agrària

 

El grup municipal d'ERC-Gavà ha registrat una declaració política, per al seu debat i aprovació al Ple de dijous 27 d'abril, on insta l'Ajuntament a donar suport a la dignificació de l'activitat agrària. Aquesta moció coincideix amb la celebració, aquest cap de setmana, de la 64ena edició de la Fira d'Espàrrecs de la ciutat.

La declaració té com a base el manifest que, amb el títol de Per la Dignitat de la Pagesia, es va aprovar el passat 28 de gener, després d'una marxa reivindicativa i una concentració a Barcelona, organitzada per Unió de Pagesos. Aquest document es divideix en sis punts on es demana reconèixer el paper de l'agricultura en la societat, especialment en l'abastament segur d'aliments a la població, la conservació dels recursos naturals i l'ocupació equilibrada del territori.
 
El manifest demana el respecte de la ciutadania a la convivència amb les activitats agrícoles, ramaderes i forestals quan accedeixi i gaudeixi del medi natural, i reclama preus remuneradors per a la pagesia, que ha patit una davallada del 39% de la Renda Agrària entre 2001 i 2015. També es denuncia que l'Estat espanyol ha disminuït en un 74% l'aportació que feia al Programa de Desenvolupament Rural (PDR) de Catalunya.

ed853ea3 b516 4351 ae59 64450f17baca

Els pagesos reclamen, a més, un replantejament urgent de la gestió de la fauna salvatge per motius cinegètics (per a la caça), a fi d'evitar els danys que causa actualment al bestiar domèstic i els conreus. I aturar les sempiternes arbitrarietats urbanístiques, garantint uns espais agraris protegits i productius.

Davant de tot això, la declaració presentada per ERC demana el suport del consistori a la pagesia de Gavà i de la resta de municipis que integren el Parc Agrari del Baix Llobregat, apostant per impulsar l'activitat rural i el seu desenvolupament. El text reclama també defensar la representativitat dels sindicats dels treballadors del camp; preus justos per als productes de proximitat; la compatibilitat entre l'activitat agrícola i la protecció de la fauna i de la flora i la protecció dels espais de cultiu davant els projectes immobiliaris especulatius.

Redacció / Fotos: CCBLL-Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
168

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix