Multitudinari acte d’homenatge a Carme Chacón

Més d’un miler de persones es va aplegar a la Fira de Barcelona per dir l'últim adéu a la política espluguina

Ahir dimecres va tenir lloc a la Fira de Barcelona un multitudinari acte d’homenatge a Carme Chacón. Hi van assistir, entre molts altres, el Primer Secretari del PSC, Miquel Iceta, l'expresident del Govern José Luis Rodríguez Zapatero, l'exvicepresidenta del Govern María Teresa Fernández de la Vega, les exministres Leire Pajín, Ángeles González-Sinde o Celestino Corbacho, l'expresident de la Generalitat, José Montilla, o l’exalcalde de Barcelona, Jordi Hereu. També hi van participar els tres candidats a les primàries del PSOE, Pedro Sánchez, Susana Díaz i Patxi López.

adeu chacon 3

Hi va haver una àmplia assistència també de familiars i amics de Carme Chacón, entre ells els pares de l'exministra, Baltasar i Esther, i la seva germana Mireia al costat del seu marit. També el cantautor Joan Manuel Serrat; el catedràtic Xavier Arbós; el periodista Xavier Sardà, conductor de l'acte; l'escriptor i cineasta David Trueba van assistir també a l'acte, que ha reunit més d’un miler de persones.

adeu chacon 4

Miquel Iceta, en la seva intervenció, va dir: “gràcies Carme, gràcies en nom de tots els socialistes. Moltes gràcies pel teu compromís, la teva lluita, la teva amistat. El teu exemple ens acompanyarà sempre”. Per la seva banda, l’expresident Zapatero va indicar que "hem de recordar la Carme tal com era: vital i determinada. Propera, treballadora i sobretot afectuosa”. David Trueba va destacar “la il·lusió que va sentir” en ser nomenada Ministra de Defensa “per la ràbia de la caspa masclista. Gràcies a la Carme hem avançat.”

adeu chacon 2

Tor citant Pedro Salinas, el diputat José Zaragoza va explicar “no quiero que te vayas”, mentre que l’alcaldessa d’Esplugues, Pilar Díaz, va afirmar que la Carme “era una persona lleial i humana que es va fer a si mateixa treballant molt. La durem sempre al cor. Finalment, Mireia Chacon i Xavier Tàpia, la germana i el cunyat de la Carme, van recordar que “mai va agafar el camí fàcil. Per ser dona, socialista i catalana, ningú no podrà dir que la Carme no va ser una valenta.”

Redacció / Fotos: PSC

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
166

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix