Patxi López ofereix “diàleg” en la confrontació entre Catalunya i l’Estat

El candidat a la primera secretaria del PSOE socialista aposta per “una esquerra exigent i radical que no es defineixi per votar amb el PP cada setmana”

El candidat a la primera secretaria del PSOE, Patxi López, va assenyalar a Cornellà de Llobregat que el conflicte entre Catalunya i l’Estat “és un problema de tots els espanyols”, no només dels catalans, i que la seva prioritat és donar-li resposta amb diàleg i “parant màquines” per evitar “un xoc de trens que suposi fer més gran la fractura social i el conflicte institucional”. Segons l’ACN, López va afegir que per aconseguir això cal “molta voluntat política” i que la seva candidatura, que aposta per “una esquerra exigent i radical” que no es defineixi per “votar amb el PP cada setmana per temperar les polítiques de dretes”, ni per “buscar un pacte amb Pablo Iglesias a tota costa en una esquerra irreal que no segueixi ningú”. El candidat socialista, abans de reunir-se amb càrrecs socialistes del Baix Llobregat a Cornellà, va defensar el seu model de campanya amb actes petits i de molta proximitat assegurant que “no s’hi val” dir que “és el temps dels militants i després no escoltar-los” passant d’un acte multitudinari a un altre “sense prendre nota del què vol la militancia.”

Intensa activitat

En la seva campanya a les primàries socialistes, Patxi López va centrar ahir divendres la seva activitat a l’àrea metropolitana de Barcelona. Al matí ha fet un acte a Badalona, i a la tarda s’ha desplaçat a Cornellà de Llobregat per celebrar una trobada amb dirigents socialistes del Baix Llobregat i, més tard, una altra amb militants. A l’acte de Cornellà, el candidat socialista va estar acompanyat, entre d’altres, per l’alcaldessa de Gavà, Raquel Sànchez, i el primer secretari del PSC al Baix Llobregat i alcalde de Sant Joan Despí, Antoni Poveda.

A banda del contacte amb la militància, l’exlehendakari va defensar la utilitat dels debats entre candidats i ha reclamat a la gestora del partit que aposti per aquesta fórmula de confrontar models i programes.M’agradaria que la gestora no organitzés un únic debat sinó que en convoqui tres o quatre perquè serveixen per contrastar idees i debatre el model de partit i de societat”, va afegir.

Sobre el model de partit, López va destacar que la seva candidatura defensa la unitat del PSOE a l’entorn d’un projecte d’esquerres “exigent i radical” que deixi enrere el temps de la divisió i l’enfrontament i busqui la manera de començar a caminar units “a partir d’un socialisme molt més exigent del que tenim ara”. “Ofereixo als militants del PSOE la vocació indiscutible d’unir i integrar en aquest partit els que pensem diferent”, va reblar.

Per últim, sobre l’inici del lliurament de les armes per part d’ETA, Patxi López va assegurar que “és una demostració més que la banda terrorista ha estat derrotada per la democràcia i per una societat que no va acceptar mai el seu xantatge”. També va afegir que ETA sempre arriba tard a les coses perquè ha començat a entregar les armes cinc anys després d’anunciar l’alto el foc definitiu. “Esperem que no triguin cinc anys més per anunciar la seva dissolució definitiva”, va proclamar. Amb tot, l’exlehendakari va deixar clar que no es pot “tòrcer el morro” amb el què està passant com fan alguns perquè en definitiva l’entrega de les armes vol dir que s’ha derrotat als terroristes.

Redacció / Foto: PSC Baix Llobregat

 

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
172

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix