El Ple municipal de Gavà dona suport al referèndum d’autodeterminació

Imprimeix

La declaració política parla dels drets i llibertats contemplats a la Declaració Universal dels Drets Humans i el Pacte Internacional dels Drets Civils i Polítics

El Ple de març de l'Ajuntament de Gavà va aprovar, amb el suport dels grups de GSSP i CiU, l'abstenció del PSC i C's i el vot en contra del PP, una moció presentada per ERC on es demana al Govern espanyol que respecti el dret internacional a l'autodeterminació del poble de Catalunya, contemplat a la Carta de les Nacions Unides, i acordi la celebració d'un referèndum.

La declaració política dona suport als drets i llibertats contemplats a la Declaració Universal dels Drets Humans i el Pacte Internacional dels Drets Civils i Polítics, i insta a l'executiu presidit per Mariano Rajoy a donar compliment dels acords inclosos en aquests tractats, davant l'evidència que alguns d'aquests han estat menystinguts en els darrers temps.

Entre els articles esmentats al text i hi ha el que legitima la convocatòria de referèndums d'autodeterminació dels pobles. També es parla dels que condemnen el tràfic de persones i la privació de la seva llibertat; els que garanteixen que la justícia ha de ser igual per a tothom; els que recollen les garanties jurídiques i les obligacions dels estats davant l'acollida als refugiats; el del dret a una prestació social per als aturats de llarga durada; el de les ajudes contra la pobresa energètica i el del dret a un habitatge digne.
 
La moció aprovada recorda que l'Estat espanyol és signatari de tots aquests tractats i pactes internacionals, la qual cosa l'obliga a complir-los sense cap excepció.

Redacció / Foto: Arxiu