El Consell Comarcal del Baix Llobregat vota a favor del referèndum

La moció va ser presentar pel grup d’Entesa i subscrita per PDeCAT, amb el suport d’ERC i la CUP

El Ple del Consell Comarcal del Baix Llobregat va aprovar una moció presentada pel grup de l'Entesa -i subscrita per PDeCAT- per l’adhesió al Manifest del Pacte Nacional pel Referèndum. Els vots contraris del PSC, C's i PP no van ser suficients per tombar la moció que, en canvi, sí va comptar amb el suport d’ERC i la CUP i va ser aprovada per l’absència de diversos consellers del PP i C’s.

El Manifest del Pacte Nacional pel Referèndum insta els governs català i espanyol a superar les dificultats polítiques i els apriorismes, així com a assolir finalment l’acord que estableixi les condicions i les garanties justes i necessàries per a la celebració d’un Referèndum reconegut per a la comunitat internacional, el resultat del qual haurà de ser políticament vinculant i efectiu.

Lluís Monfort, conseller del grup d'Entesa, va assegurar en la presentació de la moció, que "el referèndum és un espai de trobada i una eina inclusiva capaç d'aglutinar aliances àmplies tant a dins com fora de Catalunya."

Per la seva banda, segons manifesta ICV del Baix Llobregat, el grup comarcal del PSC va intentar evitar l'aprovació de suport al manifest del Pacte amb la presentació d'un text alternatiu en forma d'esmena a la totalitat amb el títol “Per un nou pacte constitucional que renovi les condicions de convivència entre Catalunya i Espanya”. El text va ser refusat i únicament va comptar amb el suport dels mateixos socialistes. 

La defensa del Parc Agrari i del dret a l'habitatge

Tots els partits que conformen el govern del Consell a excepció d'ERC, segons afirma ICV, van presentar una moció en suport al Parc Agrari i al Consorci del Parc Agrari del Baix Llobregat que va ser aprovada amb les úniques abstencions dels grups comarcals d’ERC i la CUP. La moció reconeix la importància estratègica del Parc Agrari i posa en valor l'aposta i la implicació dels ajuntaments, la Diputació de Barcelona i l’AMB i instava, en especial la Generalitat, a reforçar el seu compromís i fer front a les seves competències per revertir la situació amenaçant per la qual travessa el Parc.

Per últim, es van debatre dues mocions a proposta de diferents col·lectius organitzats i que varen assistir i prendre la paraula en mateix plenari. En primer lloc, va resultar aprovada una moció que, a proposta de la UGT, comprometia el Consell Comarcal a no afavorir la contractació d'empreses multiserveis o ETT's donades les precàries condicions laborals que aquestes apliquen. La moció va ser aprovada amb les úniques abstencions del grup comarcal de C’s.

I també a proposta de la Coordinadora de Plataformes d'Afectats de la Hipoteca, s'aprovava, amb les abstencions de C’s i el PP, una moció sobre "l'actuació urgent al Baix Llobregat pel dret a l'habitatge i contra la pobresa energètica" i que compromet el Consell a portar a terme una sèrie d'actuacions en matèria de formació i informació a tècnics i tècniques municipals i d'acompanyament als ajuntaments.

Redacció / Foto: ICV Baix Llobregat

 

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix