La Federació d’associacións de veïns de Cornellà (FAVCO) defensarà el NO en la consulta del 20J

Imprimeix

En la reunió celebrada el passat dimarts, la FAVCO  van decidir fer campanya entre els veïns de Cornellà de Llobregat perquè en la consulta del proper 20 de juny votin NO.

La seva presidenta, Pura Velarde, que des de que van començar a col·laborar amb Cornellà Decideix defensa aferrissadament que les AVV han de treballar a favor d’una democràcia més participativa i que la ciutadania ha de ser consultada i poder decidir sobre les coses importants que els hi afecten, ha comentat que “s’ha d’aconseguir més autogovern i millor finançament per millorar els serveis públics. Tenim un marc autonòmic pendent del desplegament d’un nou Estatut que ho pot resoldre, però d’aquí a demanar la independència, no”.

Segons ha informat Pura Velarde a partir d’aquest dissabte es començaran a repartir uns fulls informatius per informar que la FAVCO davant la pregunta “Està d’acord que Catalunya esdevingui un Estat de dret, independent, democràtic i social, integrat a la Unió Europea?” ells demanen que es voti que No perquè les aspiracions nacionals de Catalunya caben perfectament en el marc polític espanyol actual i no cal que s’esdevingui un estat independent.

La Federació d’associació de veïns de Cornellà, aplega a totes les AVV de Cornellà de Llobregat. De les més de 7 que hi ha, només 3 es van adherir a Cornellà Decideix, l’AVV de la Gavarra, l’AVV de Sant Ildefons i l’AVV del Pedró. Aquestes han participat activament durant tot el procés de divulgació de la Consulta sobre la independència de Catalunya del 20 de juny, i fins i tot han cedit les seus de l’AVV de Sant Ildefons i de La Gavarra perquè siguin col·legis electorals el 20J.

Des de Cornellà Decideix, Lluís Junyent, ha manifestat la seva satisfacció perquè un col·lectiu tant important com la FAVCO defensi el NO, perquè “això significa que el missatge que hem estat difonen aquests mesos ha calat entre la societat cornellanenca. Cornellà Decideix, no aposta ni pel Sí ni pel No, sinó perquè els ciutadans i ciutadanes de Cornellà puguin expressar lliurement la seva opinió de si Catalunya ha de ser o no independent”.