Ciutadans-Cornellà cessa el seu assessor a l’Ajuntament

Imprimeix

Pedro Heerdt també ha presentat la seva dimissió com a coordinador després que el seu grup municipal li comuniqués la retirada de la seva confiança per publicar a les xarxes socials missatges homòfobs, masclistes i racistes

Pablo Heerdt, assessor i coordinador del grup municipal de Ciutadans a l’Ajuntament de Cornellà, ha presentat la seva dimissió. Heerdt s’ha vist forçat a prendre aquesta decisió després de les polèmiques opinions que va expressar a través dels seus comptes de Twitter i Facebook “Milites Mariae”. El ja exassessor de C’s va negar i vulnerar els drets i llibertats de les persones LGBTI, de les dones o dels musulmans, entre altres col·lectius.

Pablo 6 1

Unes manifestacions a les xarxes socials que van precipitar una autèntica cataracta de crítiques. Fins i tot, el grup Arran Cornellà-Sant Boi -organització juvenil de l’Esquerra Independentista- va engegar una campanya contra l’assessor i coordinador de C’s la nit del 6 de març amb una encartellada a la ciutat.

Encartellada transfobia

Segons Arran Cornellà-Sant Boi “si bé és preocupant la presència, més o menys subtil, d'aquest discurs LGBTI-fòbic, masclista i racista en tots els àmbits de la societat, ho és encara més quan ve d'un dels màxims responsables d'un partit de la nostra ciutat, que a més és assessor del grup municipal cobrant 35.000 euros de l'Ajuntament. Des d’Arran rebutgem el discurs d’odi i discriminació que va realitzar a les xarxes socials com persona anònima”. A més, l’organització juvenil va exigir al govern local del PSC que prengués mesures en relació a una persona contractada per l’Ajuntament i va demanar la seva dimissió. Cal recordar que en el Ple de febrer es va aprovar per unanimitat que la ciutat baixllobregatina s’adherís a la Xarxa de Municipis LGBTI de Catalunya.

Els fets

El grup municipal de Ciutadans, encapçalat pel seu portaveu Jorge García Mulet, va decidir, després de conèixer els fets, celebrar una primera reunió -dijous 9 de març- amb l’alcalde, Antonio Balmón. Posteriorment va haver una segona trobada –dilluns 13 de març- a tres bandes (Balmón, Heerdt i García Mulet), resultat de la qual, Ciutadans va decidir comunicar a Pablo Heerdt que “havia perdut la confiança del grup municipal com assessor i, per tant, el cessàvem del seu càrrec”, segons explica García Mulet. L’endemà, va ser el mateix Heerdt el qui va presentar la seva dimissió com a coordinador al portaveu de C’s. “Ara haurà de decidir si continua com un militant de base. Només vull lamentar la seva marxa, ja que en els vuit mesos que ha estat treballant ha demostrat ser una persona molt vàlida”, afegeix García Mulet. Ciutadans-Cornellà ha fet saber a La Premsa del Baix que Jorge García Mulet serà, de moment, el nou coordinador, i que buscaran un substitut per ocupar el càrrec d’assessor.

Concentració

Avui, a les 12 hores, hi ha previst davant de l’Ajuntament de Cornellà una concentració organitzada per Arran Cornellà-Sant Boi, Crida LGBTI i Cornellà en Comú-Crida per Cornellà. L’acte comptarà amb les intervencions Andrea Barbero, militant d'Arran, Núria Fabregat, militant de la Crida LGBTI, Ángel Camacho, regidor de Cornellà en Comú-Crida per Cornellà, Joan Giner, diputat de Catalunya Sí que es Pot, i Benet Salellas, diputat de la CUP-Crida Constituent.

Redacció / Fotos: Arran Cornellà-Sant Boi - Arxiu