Poveda: “cal avançar cap a la igualtat efectiva en la nostra societat”

El PSC del baix Llobregat ha presentat el seu manifest la campanya per al Dia Internacional de les Dones, i la moció per l'adhesió a Ciutats Lliures de Tracta

El PSC del Baix Llobregat ha presentat aquest migdia el manifest i la campanya pel 8 de març contra la cosificació de les dones, per la igualtat efectiva i que promou l’adhesió a la xarxa de Ciutats Lliures de Tracta.

Durant la seva intervenció, Antoni Poveda, Primer Secretari del PSC a la comarca, ha expressat la seva denúncia davant una situació “dramàtica, on no es reconeix la igualtat entre homes i dones”. Poveda ha lamentat també que a dia d’avui “la nostra societat no reconeix el treball de les dones en l’àmbit familiar i laboral, com es demostra amb la bretxa salarial existent. Les dones cobren fent la mateixa feina un 35% menys que els homes, una diferència que després es tradueix en unes pensions més baixes.”

En aquest sentit, el primer secretari ha demanat una major conscienciació davant el que és “un problema no de les dones, sinó dels homes que han de canviar el seu paper en la societat”.  Poveda a més, ha denunciat la “l’agressivitat, el masclisme i la manca de respecte al paper de les dones, que provoca dades esgarrifants com les 21 dones assassinades a mans de les seves parelles en els dos mesos que portem d’any.”

D’altra banda, Sònia Guerra, Secretària de Polítiques d’Igualtat i LGTBI del PSC del Baix Llobregat, ha estat l’encarregada de presentar la campanya i manifest dels i les socialistes de la comarca per al 8 de març, Dia internacional de les dones.

Guerra ha denunciat “les situacions viscudes en els darrers mesos a l’àrea metropolitana, on hem vist com les dones es cosifiquen, convertint-les en productes de mercat i en cap cas, en subjectes polítics”. En aquest sentit, el manifest denuncia la cosificació de les dones, i la seva comercialització en fer-les servir com un producte mercantil, o de reclam; amb una campanya que presenta un maniquí de dona, sobre el que es pot llegir la frase: “No som una cosa. No ens pots fer servir. No som un reclam. No estem en venda”. A més, Guerra ha recordat que “només amb una societat igualitària, les i els infants seran lliures per escollir la vida que desitgin el dia de demà.”

Davant dades com el 25% de bretxa salarial al Baix Llobregat,  el fet que el 95% dels cuidadors de persones dependents siguin dones, les pensions de les dones de la nostra comarca un 35% més baixes que les dels homes o el perfil de la pobresa en una dona, formada, amb infants i treballant en les mateixes condicions que un home; el PSC del Baix Llobregat ha demanat incloure un seguit de clàusules per treballar cap a la igualtat efectiva, com són: incloure clàusules socials i igualitàries a la contractació pública; denunciar qualsevol campanya que utilitzi els cossos femenins per vendre productes i/o serveis; prohibir mitjançat ordenances municipals l’oferta de serveis de prostitució, adherint-nos a la xarxa de Ciutats Lliures de Tractes.

Redacció / Foto: PSC Baix Llobregat

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix