La Diputació recolzarà els emprenedors del Baix Llobregat

Imprimeix
La institució supramunicipal anuncia un pla de suport als nous empresaris per tal d'impulsar l’economia local La Diputació de Barcelona i els ajuntaments del Baix Llobregat han acordat aquest divendres l’entrada en servei d'un nou pla de suport i foment als emprenedors.

El president del Consell Comarcal, i també alcalde de Gavà, Joaquim Balsera, s’ha reunit a a aquesta localitat amb el vicepresident primer dela Diputacióde Barcelona i president delegat de l’àrea de Promoció Econòmica, Alberto Fernández Díaz, per tal d’intercanviar impressions sobre diferents aspectes relacionats amb la promoció econòmica del Baix Llobregat.

Balsera i Fernández Díaz han acordat enfortir mecanismes i espais de col·laboració entre les dues institucions, amb l’objectiu "comú d’impulsar l’economia del Baix Llobregat," segons han explicat fonts del Consell Comarcal.

Durant la reunió s’ha constatat "la necessitat que tots els actors institucionals, econòmics i socials cooperin per afrontar amb garanties la recuperació econòmica, treballant expressament per donar suport a l’emprenedoria i fer accions que incideixin directament en la creaciò d’ocupació".

Potenciar polígons industrials i zones turístiques

Balsera i Fernández Díaz han coincidit també en què la potenciació de les àrees industrials i el turisme han de ser "dos àmbits prioritaris" en aquest capítol.

Balsera ha reiterat el seu compromís "d’aglutinar i reimpulsar el conjunt de polígons i espais d’activitat econòmica del Baix Llobregat, base de gran potencial per desenvolupar el teixit productiu i que ha de situar la comarca al capdavant de les noves polítiques industrials del país i aconseguir que ocupi un lloc preeminent en l’agenda econòmica dels propers anys".

Dins l’àmbit turístic Balsera i Fernández han acordat treballar "de manera coordinada, fent valer el Consorci de Turisme del Baix Llobregat per tal de revitalitzar l’atractiu de la comarca".

Han posat com a exemple d’aquesta voluntat el Parc Arqueològic de les Mines de Gavà (espai que han visitat) , així com la creació de la marca Costa Barcelona, per a vendre conjuntament la promoció turística del litoral de la demarcació.

Els dos dirigents també han acordat impulsar alguns dels projectes estràtègics que són prioritaris per a la comarca, com el Parc Mediterrani dela Tecnologia, Citilab, el Centre d’Excel·lència del sector de l’Automoció, el Centre d’Excel·lència del sector dela Logística, l’Observatori comarcal, Clúster 6M, l’Acord de concertació territorial del Baix Llobregat (ACT-Baix) i Innobaix, l’agència per a la innovació que enguany assolirà el segon aniversari.

Redacció / Foto: Baiximágenes