ERC i PDECat condemnen les opinions “ofensives” d’Ysabel Espinosa

La presidenta del PP-Cornellà, que va compartir un enllaç d’un article de Dolça Catalunya al Facebook on es mostrava una foto que comparava Carles Puigdemont amb Hitler, denuncia que està sent víctima “d’un linxament a través de les xarxes socials”

El passat divendres 27 de gener, Ysabel Espinosa, presidenta de la secció local de Cornellà del Partit Popular, va compartir a la seva pàgina de Facebook un enllaç en què es comparava el president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, amb Adolf Hitler. En concret, es tractava d’un article del col·lectiu Dolça Catalunya titulat “Puigdemont confirma al Parlament las filtraciones de Vidal”, il·lustrat amb el dictador Adolf Hitler al costat de Puigdemont. Un fet que va agitar les xarxes socials i que, fins i tot, va tenir una resposta del mateix Puigdemont en el seu Twitter personal on va manifestar que “la memòria de les víctimes de l’holocaust no mereix aquesta baixesa miserable.”

Arran de la polèmica que va generar aquesta publicació, nombroses veus van demanar la rectificació d’Ysabel Espinosa i una disculpa pública. La presidenta del PP va esborrar la publicació i els comentaris, que considerava ofensius, i, lluny de disculpar-se segons ERC-Cornellà, va actualitzar el seu estat i va acusar “tots aquests que van de demòcrates” que “davant les crítiques a les seves ideologies o als seus líders deixen anar per la boca tota la porqueria que són en realitat”. Ahir dimarts, al matí, ja havia esborrat també aquest comentari.

Des d’Esquerra Republicana de Cornellà de Llobregat es vol condemnar els insults reiterats d’Ysabel Espinosa al president de la Generalitat i “exigim que es retracti d’aquestes afirmacions i que demani perdó a Carles Puigdemont i als ciutadans que ha desqualificat”. ERC considera que expressions com les d’Ysabel Espinosa “no són pròpies d’una cultura política com la catalana, basada en la democràcia, el diàleg i el respecte mutu per les idees i posicions polítiques de la resta de partits polítics i ciutadans, i les condemnem rotundament. A més, considerem que aquesta mena d’actituds són especialment greus perquè banalitzen el nazisme i el totalitarisme, que a Catalunya i a la resta de l’Estat espanyol va prendre la forma de la dictadura franquista.”

D’altra banda, PDECat-Cornellà també ha volgut posar de manifest el seu malestar. El seu president local, Roger Bartolín, explica que “el passat diumenge, des del Partit Demòcrata de Cornellà, es va demanar la retirada de la publicació feta per part de la Presidenta del PP de Cornellà, al Facebook. A hores d’ara, ens consta la seva retirada però les maneres en què ho ha fet segueixen sent molt poc respectuoses” i afegeix que “l’enrenou que hi ha hagut no és per menys. No pot ser que una persona que és presidenta d’un partit suposadament democràtic, i que havia estat regidora a l’Ajuntament, faci públiques aquest tipus d’informacions ofensives vers la màxima personalitat del país”. D’altra banda, Bartolín manifesta que “mentre a Europa fer apologia del nazisme està molt mal vist i inclús sancionat, aquí no passa absolutament res. Banalitzar les víctimes de l’holocaust, justament, al mateix dia que es celebra l’aniversari de les víctimes és tenir una manca de respecte a elles i a les seves famílies”. El president de PDECat-Cornellà indica que comparar una institució plenament democràtica com el President de la Generalitat “amb una figura que va comportar nombroses víctimes i a una repressió més absoluta a les llibertats de molts ciutadans, és una manca de responsabilitat i de consciència democràtica” i finalitza dient que “tot i la retirada de la publicació, des del Partit Demòcrata, seguim esperant les disculpes per totes les ofenses ocasionades i per l’atac a la màxima institució del país.”

Espinosa, sorpresa pel rebombori creat

D’altra banda, la presidenta local del PP de Cornellà nega haver vinculat Carles Puigdemont amb Hitler. Ysabel Espinosa ha confirmat a La Premsa del Baix que divendres passat va compartir una publicació d’un article de Dolça Catalunya com “he fet en altres ocasions”, una coneguda pàgina impulsada per ciutadans catalans en contra del nacionalisme. Segons Espinosa “l’article no és meu i jo en cap moment dic comentari al respecte”, ha declarat la presidenta que diu sentir-se sorpresa per la “quantitat de missatges ofensius i insults que estic rebent”. Per aquest motiu, Espinosa ha denunciat ser víctima “d’un linxament a través de les xarxes socials”. A més, explica que en veure’s immersa en un debat “que no havia buscat” va eliminar l’article compartit publicant un comentari que deia, segons la presidenta, que en el meu mur “s’accepten les diferències ideològiques, però no toleraré insults de cap tipus.”

Final del formulario

Redacció / Foto: Arxiu

 

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
167

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix