El delegat territorial del Govern visita Vallirana i Castelldefels

Imprimeix

Miquel Àngel Escobar s’ha reunit amb les alcaldesses dels dos municipis baixllobregatins on ha mantingut una reunió de treball

El delegat del Govern de la Generalitat de Catalunya a Barcelona, Miquel Àngel Escobar, ha fet aquest matí una visita institucional a Vallirana i Castelldefels on ha mantingut una reunió de treball amb les dues alcaldesses, Eva Maria Martínez i Candela López respectivament, juntament amb membres del seu equip de govern i portaveus dels diferents grups municipals.

L’alcaldessa de Vallirana ha posat en valor l’enclavament del municipi en un entorn natural privilegiat, que volen protegir i promocionar. En aquest sentit, també ha explicat que l’Ajuntament ha promogut  diverses iniciatives amb l’objectiu comú de la prevenció d'incendis. D’altra banda, alcaldessa i regidors han explicat que la ciutat està molt condicionada pel pas de la N-340 dins del centre urbà, amb un trànsit de 20.000 vehicles diaris, 4.000 dels quals són de gran tonatge. Actualment estan pendents de la finalització de les obres de la variant de Vallirana per part del Ministeri de Foment, prevista per a finals de l'any 2017. L'alcaldessa també ha transmès a Escobar la preocupació del consistori per les ocupacions il·legals d'habitatge i, al mateix temps, per les famílies que tenen problemes d'accés a l'habitatge.

reunio vallirana delegat

Després de la signatura del delegat en el llibre d'honor de l’Ajuntament, la comitiva s’ha traslladat a l'antiga fàbrica de cotó del municipi que l’equip de govern té previst convertir en equipament municipal. Aquesta visita s’inscriu en el programa de treball del delegat per conèixer directament els projectes i l’actualitat de municipis, d’entitats i d’empreses de la demarcació territorial de Barcelona.

D’altra banda, el delegat del govern a Barcelona també ha realitzat una visita institucional a Castelldefels, on ha mantingut una reunió de treball amb l’alcaldessa, Candela López, i la primera tinent d’alcalde, Maria Miranda. El consistori ha plantejat temes com el nou CAP que estan estudiant amb el govern català; la intervenció al Barri de Vistalegre, a través del suport de la Llei de Barris; i el desenvolupament del campus de la UPC, a través de l'Institut de Ciències Fotòniques i d'instal·lació d'empreses que treballin en l'àmbit de la innovació i la tecnologia.

D’altra banda, Candela López ha transmès la preocupació per la seguretat a les zones d'oci durant els caps de setmana i ha explicat que ja es van reunir amb el conseller d’Interior, Jordi Jané, que els va manifestar el compromís de la Generalitat per convocar noves places de mossos quan hi hagi possibilitat pressupostària. La trobada ha finalitzat amb la signatura del delegat en el llibre d'honor de la ciutat. 

Redacció / Fotos: Generalitat de Catalunya