ERC-Gavà presenta avui una moció a favor de la reforma horària

Imprimeix

Els republicans esperen que l'Ajuntament es manifesti a favor de la implantació del Segell de Puntualitat a les diferents administracions públiques

ERC-Gavà presentarà al Ple d’avui una moció, per al seu debat i aprovació, on s'insta a l'Ajuntament a donar suport a la reforma horària que impulsa des del Parlament de Catalunya l'entitat Ara és l'Hora.

Aquesta iniciativa defensa passar d'uns horaris propis de l'era industrial a uns que s'adaptin a les necessitats de la nova societat del coneixement i del consum, amb més complexitat social i augment progressiu de les desigualtats. Per aconseguir-ho es proposen tres grans reptes: recuperar les dues hores de desfasament horari en relació a la resta del món, impulsar una nova cultura del temps i recuperar el fus horari GMT en el marc d'una reordenació global europea.

Per recuperar els horaris que hi havia a Catalunya abans del franquisme, adaptats a la nova realitat social, Ara és l'Hora proposa incidir en l'acció sobre els horaris laborals, però també en els escolars, els comercials, els culturals, els esportius, els televisius i els associatius, així com en les infraestructures públiques i privades que els puguin permetre.

Per avançar en aquest camí, la moció presentada per Esquerra demana també donar suport a la celebració d'un Dia d'Horaris Europeus en què el màxim nombre d'empreses, establiments, professionals i centres educatius apliquin una jornada compactada per disposar de més temps personal, familiar i social. L'objectiu d'aquesta acció concreta es fer pedagogia entre la població dels avantatges del canvi horari.

Els republicans esperen que l'Ajuntament de Gavà es manifesti a favor de la implantació del Segell de Puntualitat a les diferents administracions públiques, amb l'objectiu, entre d'altres, de respectar l'hora d'inici dels actes públics i sensibilitzar sobre la durada de les reunions.

Redacció / Foto: Arxiu