Les Àrees Residencials Estratègiques, pendents de nous consorcis municipals

La Conselleria de Territori i Sostenibilitat té pendent la constitució de 28 consorcis per a la creació de 73 Àrees Residencials Estratègiques (AREs), segons  fonts del Departament liderat per Lluís Recoder.  En total, els plans de l'anterior govern tripartit preveien el desenvolupament de 62 consorcis a constituir entre l’INCASOL i els diferents ajuntaments afectats, que corresponen a les 73 AREs, amb el que es permetria la construcció de 73.923 habitatges, la meitat de les quals serien protegits.

Fins al moment, s'han constituït 34 consorcis urbanístics que preveuen el desenvolupament de 44 AREs repartides per tot Catalunya i, en concret, es tracta dels consorcis constituïts amb els municipis de Badalona, Castellar del Vallès, Esplugues de Llobregat, Figueres, L'Hospitalet, Palafrugell, El Prat de Llobregat, Sabadell, Sant Vicenç dels Horts, Santa Coloma de Gramenet, Valls i Vic, que tenen com objectiu el desenvolupament de més d'una ARE.

A més, hi ha quatre consorcis que tenen els estatuts ja aprovats, tant per l'ajuntament en qüestió com per la Generalitat, i estan pendents de fixar la data per a la seva constitució.

Dos ajuntaments han començat el tràmit municipal i han aprovat inicialment els estatuts del consorci, però no han resolt l'aprovació definitiva, mentre que la resta de consorcis no han iniciat encara la tramitació per a la seva constitució.

Els consorcis que tenen més avançada la gestió per al desenvolupament de les LLAURI són el d'Argentona, Badalona, L'Hospitalet de Llobregat, Martorell, El Prat de Llobregat i Valls.

El Govern de la Generalitat va aprovar el 2007 el primer decret llei de la història de Catalunya, acollint-se a la possibilitat oberta pel nou Estatut, en el qual establia diverses mesures urgents d'adquisició de sòl a preu assequible per a poder posar en el mercat els 160.000 habitatges de protecció oficial que preveia el Pacte Nacional per l'Habitatge.

Aquest decret llei crea les denominades AREs, nous sectors d'urbanització que haurien de tenir una densitat mínima de 50 habitatges per hectàrea i en els quals la meitat dels habitatges han de ser de protecció pública.

REVISIÓ DEL PACTE NACIONAL DE L'HABITATGE

La Generalitat actualitzarà el Pacte Nacional de l'Habitatge amb diverses reunions amb els signants del document en els pròxims mesos, amb l'objectiu de consensuar el nou text al gener, segons va explicar el secretari d'Habitatge, Carles Sala.

El text mantindrà els seus terminis (2007-2016), però s'ha de posar al dia per a adequar-lo a la nova realitat del sector immobiliari, que ha passat del “boom” de 2007 a la "paràlisi absoluta" actual, segons el secretari.

El pacte manté l'objectiu d'evitar l'exclusió social residencial, i incideix en el de recuperar el sector immobiliari i crear ocupació a través de vies com la rehabilitació, aspecte en el qual coincideixen els signants, tant empresaris com polítics i agents socials, però que s'ha de concretar.

Ramon Cervera Maurel             Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
176

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató