El govern i ERC signen un acord sobre el pressupost municipal a Gavà

Inclou disset punts i la seva execució es controlarà des d’una Comissió de Seguiment

El Govern municipal de Gavà i ERC van acordar aquesta setmana el pressupost municipal 2016-2017. Un acord que inclou disset punts i la seva execució es controlarà des d’una Comissió de Seguiment. Dintre de l’àmbit de promoció econòmica l’acord inclou: habilitar un nou espai per al caravàning municipal i la realització d’un Pla de Promoció Turística de Gavà.

D’altra banda, entre les propostes emmarcades en polítiques d’acció social destaquen l’aplicació de la taxa per a la inspecció i control dels habitatges declarats buits , l’augment de la dotació pressupostaria del Gavà Solidària i incloure la modalitat de “menús solidaris” i la realització de tasques de prevenció i control de l’absentisme escolar.

Pel que fa a urbanisme i medi ambient l’acord proposa l’obertura del carrer de Rius i Taulet i una nova línia de suport econòmic per a entitats locals de caire animalista que facin accions sensibilitzadores sobre animals abandonats, entre d’altres.

La cultura i el patrimoni històric i natural també ocupen un espai en aquest acord amb propostes com la realització de cursos i activitats d’alfabetització en les dues llengües oficials amb responsables comunitat musulmana o l’arranjament del camí al castell d’Eramprunyà, entre altres.

L’acord contempla també propostes no pressupostaries com una nova ordenança de serveis funeraris, la confecció d’un reglament de mitjans de comunicació i la garantia que als carrers Marinada, Pineda i del Pilar es podrà desenvolupar iniciatives dels propietaris per a dotat de voreres i clavegueram dels edificis preexistents al PGM.

Reaccions

El portaveu de govern municipal, Miquel Àngel Díaz, va definir aquest acord com un conjunt d’actuacions que recullen “l’ideari compartit en polítiques progressistes i innovadores”. Díaz ha destacat que aquest és el segon any que ERC i el govern signen aquest tipus d’acord “que ha estat i serà una experiència enriquidora per al conjunt de la ciutadania” i ha afegit que “els pressupostos són l’eina que tenim per passar de les paraules als fets i aquest pressupost respon a les demandes de la ciutadania.”

Des d’Esquerra Republicana de Catalunya, el seu portaveu municipal, Albert Massana, ha destacat que l’acord “inclou una línia de mesures afins al nostre programa en qüestions com la cultura, el medi ambient i la promoció econòmica que milloraran la vida de la ciutadania”. Per al portaveu d’ERC el fet que aquest sigui el segon any que arriben a un acord sobre el pressupost municipal ha manifestat que ha estat una experiència positiva “però fiscalitzarem el seu compliment i al govern municipal i estarem, com sempre, al costat dels ciutadans i de les seves demandes.”

Redacció / Foto: Aj. Gavà

 

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
172

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix