L’Ajuntament de Viladecans surt en defensa de José Luis Nicolás

En una nota de premsa considera que el nou síndic de greuges municipal reuneix les condicions establertes en l’article 59.1 del TRLMC

El Ple Municipal d’octubre, celebrat ahir, va nomenar  José Luis Nicolás Arocas com a síndic de greuges municipal en considerar que és una persona “que reuneix les condicions establertes en l’article 59.1 del TRLMC (Text refós de la llei municipal i de règim local de Catalunya, de 28-04-2003) per a la defensa dels drets fonamentals i les llibertats públiques dels veïns del municipi, per a la qual cosa pot supervisar les activitats de l’Administració Municipal, exercint la seva funció amb independència i objectivitat”. El nomenament del nou síndic va rebre els vots a favor del PSC (11) i ICV-EUiA (2), l’abstenció de Ciutadans (3) i la negativa de la resta (9).

Nicolàs substitueix Vicenç Mazón, que va expressar la seva voluntat de finalitzar el mandat. L’elecció del nou síndic va correspondre a una comissió mixta formada per quatre representants del Ple Municipal (una regidora d’ERC, un d’ICV-EUiA i dos del PSC) i tres de la societat civil (un membre de les associacions de veïns, un representant de la ciutadania escollit de forma aleatòria i la jutgessa de pau). José Luis Nicolás va rebre tres vots, els emesos pels representants de la societat civil. El vot dels representants polítics es va repartir entre altres tres candidats.

Els noms dels aspirants al càrrec van sorgir d’un procés regulat pel Reglament d’Organització Municipal (ROM), segons el qual l’Alcalde proposa una sèrie de candidats després de realitzar consultes amb els grups polítics del Consistori. Només ERC i PSC van presentar candidats: un els republicans i tres els socialistes.

Un veterà sindicalista

José Luis Nicolás és un sindicalista diplomat en relacions laborals per la Universitat de Barcelona. Va treballar a la Pegaso, on va formar part del seu comitè d'empresa durant dotze anys, arribant a ser secretari d'organització de la Secció Sindical de Comissions Obreres d'aquesta gran empresa. Va ser un dels fundadors de l'extinta associació de veïns del barri de la Telefònica i, després, membre de l'Associació de Veïns de la Hispanitat i de l'Alba-Rosa. Pertany a Amnistia Internacional i és soci de la Fundació Pau i Solidaritat. Ha estat regidor de l'Ajuntament durant 24 anys, pel PSC.

Redacció / Foto: Arxiu

 

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix