Pedro Sánchez: “Donarem la cara i intentarem formar un govern alternatiu”

Imprimeix

El secretari general del PSOE va participar ahir en la Festa de la Rosa de Gavà juntament amb Miquel Iceta i Núria Parlon.

La Festa de la Rosa del PSC va aplegar ahir a la Pineda de Gavà més de 10.000 persones que van participar del tradicional acte polític dels socialistes catalans. Enguany, es va celebrar en dissabte -el dia abans de les eleccions al País Basc i Galícia-. El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, va participar de la jornada. Cal destacar també la presència de Miquel Iceta i Núria Parlon, candidats a liderar el PSC.

"No és no", ha deixat clar Sánchez en la seva intervenció, en referència a les pressions perquè permeti un govern del PP amb una abstenció del Grup Socialista al Congrés. "Val la pena treballar per evitar-ho i oferir una alternativa. Donarem la cara i intentarem formar un govern alternatiu", va afegir. Perquè això sigui possible el secretari general del PSOE ha demanat també a Podemos i Ciutadans que "aixequin els seus vetos mutuus". Sánchez va advertir que no intentar resoldre el bloqueig polític a l'Estat seria "imperdonable". Per això va fer una crida "a ser generosos" per posar fi al govern Rajoy. De fet, el dirigent socialista va avisar que els socialistes són "autònoms" i que no es "doblegaran."

Al seu torn, el president del Grup Parlamentari Socialista i candidat a reelecció com a primer secretari, Miquel Iceta, va mostrar tot el seu suport a Sánchez en la seva proposta de govern de canvi; "cal que et mantiguis ferm, aguanta les pressions i deslliura'ns de Rajoy i del PP, no podem aguantar-ho més!", va assegurar. "Estem al teu costat al 100%, ets la nostra esperança!". L'alcaldessa de Santa Coloma i candidata a primera secretaria del PSC, Núria Parlon, va demanar als barons socialistes que "tanquin files" amb Pedro Sánchez; "els demano que li donin suport en la tasca que vol portar a terme representant-nos a tots, perquè no volem un govern del PP, un govern que representa la corrupció."

Redacció / Fotos: PSC